Vi Tackar Tveta Bygdegård för våren 2018!

Kursavslut i härligt vårväder!
 
 Tveta Bygdegård, en pärla väl värd att vårda!
 
 Våra bygdegårdar ska vi vara rädda om, speciellt riktat till Er alla landsbygdsbor. En underbar plats att samlas i, vare sig det är dop, bröllop eller bemärkelsedagar. En plats som är tillgänglig för Er alla i bygden, när man behöver att samlas en lite större skara personer. En möjlighet vi som bor i tätorten verkligen saknar!
 Här i Tveta jobbar medlemmarna febrilt med att anordna aktiviteter för invånarna, främst de i Tveta. Trädgårdsdagar, Modevisningar och Antikrunda är några av de aktiviteter föreningen anordnar. Vi hoppas givetvis att arrangemangen blir välbesökta och även genererar den inkomst bygdegården behöver för driften. För en levande bygdegård sätter guldkant på bygden!
 
      
 
 
 Det var i denna sökande efter aktiviteter i bygdegården, som vi i BUGG's blev tillfrågade om vi kunde hålla en nybörjarkurs i bugg. Lite tagna på sängen blev vi, får vi villigt erkänna. BUGG's har ju som bekant, legat i viloläge under några år. Fast riktigt kul att bli tillfrågade, det får vi erkänna!
 Tvetaborna var sugna på att lära sig att dansa bugg, och en nybörjarkurs skulle passa bra för att bygga grunden för alla intresserade. Tja, så många Tvetabor kanske inte det blev, men en hel del andra buggsugna personer dök upp och ville lära sig att dansa bugg. Trevligt blev det i alla fall på våra möten under våren! 
 
      
 
 Sex ordinarie kurskvällar, och en extra repetitionskväll, blev summan av kurserna i bugg. Givetvis startade vi upp med att köra grundstegen i buggen. Viktigt tycker vi, då det ger möjligheten att bygga vidare på buggen i flera steg. Många varianter på buggturer har vi på lager, och då är grunden så viktig att ha.
 Sedan kanske vi höll ett lite högt tempo i kursandet, men deltagarna var duktiga och en lång sommar att träna sin dans på. Några stödord angående turerna ligger med i tidigare blogginlägg. Sök och träna på!
 
 Björn-Ove ville förstås träna lite dubbelbugg med Monika och Annika.
 
 
 En tradition är åxå våra danskvällar hos BUGG's. Dansgänget har alltid uppskattat att samlas och ta en dans till dansvänlig musik. För just "dansvänlig musik" har BUGG's alltid varit mån med att erbjuda. Musik, och dansmusik i synnerhet, är ju en smaksak. Men vi tror att vi kommit en bit på den vägen i att hitta bra dansmusik, i alla fall. 
 Hur som helst, blev det mycket dans för oss som tog tillfället i akt till en avslutningsdans i tveta Bygdegård!
 
      
 Tommy bjöd Nina på bugg under finalkvällen
 
Ann-Louise och Peter finaldansade med oss.
 
      
 
 Lite Linedance var vi ju bara tvugna att lägga in, så é de hos BUGG's!
 
 Under en stor del av vår verksamma tid har vi blandat in lite Linedance i kurserna. Ett trevligt moment tycker vi. Här krävs ingen partner, utan alla kommer upp å dansar tillsammans. Något som brukar efterfrågas under våra danskvällar, så även denna gång. Med ovan trevliga resultat!
 
 Lotta bjöd "danslärar'n" på en svängom.
 
      

      
 Ote och Inge har alltid varit trogna dansgäster hos BUGG's.
 
  Så vi kan med gott samvete summera lördagskvällens dans som en lyckad danskväll, för de som tog sig tid för detta! Några ytterligare dansgäster hade vi förstås önskat, men vi som kom hade en riktigt trevlig afton!
 
 Vi säger ett stort Tack till alla Kursdeltagare under våren, och ett extra stort Tack till Er alla som finaldansade med oss i lördags!
 
En eventuell fortsättning i höst diskuterar vi vidare om,
och peppa bygdeföreningen ordentligt om Du vill dansa vidare!
 
Lika övertygade som alltid, säger vi förstås: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla och Arne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0