Bugg 1:ans 4.e kurskväll i söndags.

Vi höjer ribban en smula i vår bugg
 
 Nu i söndags samlades vi som sagt till att bugga vår fjärde kurskväll. Som vanligt får gänget ta ett par buggar för att värma upp och låta alla hinna in till kursen. Vi repeterade några grundvarianter såsom "Karusell med omtag", och "Karusell med frivarv", till att börja med. Självklart vill vi ju att alla ska få med sig figurerna vi tränat på så här långt. Några trevliga tongångar på det, så var buggandet igång igen.
 
Ett riktigt trevligt dansgäng vi har i Tveta Bygdegård!
 
 Förra gången hade vi ju lagt till "Katapulten" som ny tur. Den vi nu tränar på är den basvariant, som det finns ett antal trevliga fortsättningar på. Själv gillar jag den mycket, och använder den flitigt med olika kombinationer. En personlig favorit är "Medisturen" som vi kanske kan hinna med under vårsäsongen. 
 En genomgång på grundvarianten av "Katapulten" och en passande kombination av "Buggsväng", så kunde gänget träna vidare på detta. 
 
      
 
      
 
 När vi ändå hade "Katapulten" på parketten, så att säga, lade vi till den första variationen på figuren. Den går under namnet "Katapult med handstöt".
 *Här går killen in i tjejens arm, på samma sätt som tidigare, under takt 1-2.
 *Passar åxå på att ge tjejen en extra skjuts, på samma takt 2, så hon gör ett höger frivarv.
 *Samma uppfångande med vänster-vänster fattning som i grundvarianten.
 *Killen ger tjejen ett vänster frivarv och fångar sedan upp tjejen med höger-höger fattning, som tidigare.
 *Med höger-höger fattning är paret redo för vidare äventyr i buggandet.
Givetvis kan killen fånga upp med dubbelhandsfattning åxå om han har någon annan variant på lut....
 
      
 
      
 
 Efter kaffepausen presenterade vi kvällens nya buggtur. Vi kallar den "Handbyte bak tjejens rygg", ett av de båda handbyten vi har på repertoaren.
 Till att börja med tog vi ett snack om den så kallade "Dansriktningen". Dansarna rör ju sig i sakta mak i vänstervarv runt dansgolvet under dansandet. Alla buggturer som har en given utgångsriktning ser vi förstås till att denna går i just dansrktningen. Onödiga sammanstötningar blir annars ofta resultatet.
 Vårt nya "Handbyte" passar därför bäst om killen vänder ryggen i dansriktningen, då tjejen skall passera killen under turen, i just dansriktningen. Ett nytt tänk för killen i att planera sin bugg så tjejen slipper bli blåslagen i onödan, olyckor händer ändå. Vi tränar vidare nästa gång, annandag påsk...
 
      
Veijo hänger med på kurserna å guidar säkert damerna. 
 
 Ulla låter bugglåtarna få ett lite högre tempo mot slutet av kursen. Det brukar de allra flesta gilla.
 Själv uppmanar jag ideligen buggarna då att ta kortare steg och hålla kortare armar! Även om tempot ökar skall vi inte plocka bort steg i turerna, utan samma stegmönster gäller. Då är det bara att ta kortare steg, och bugga tajtare bugg som gäller. Märker Ni att armarna blir långa och raka i buggen, är det dags att försöka tajta till Er bugg. Jo vi vet, det är mycket att tänka på i buggen, men det är just konsten att finslipa sin bugg som är så kul...
 
Träning och motion som gemensam fortsättning.
 
 Nu ansluter några fler dansare bygdegården
 
      
 
      
 
 
 Vi försöker att hitta en samling låtar som verkligen skall få danssuget att komma, till den avslutande dansträningen. Lite lagom tempo till att börja med, och foxlåtar som är buggbara åxå. Själva är vi lite kräsna vad gäller dansmusik, och vi vrider å vänder när vi lägger samman kvällens låtlista, dock ett jobb vi gillar.
 Om du håller med å gillar valet av dansmusik hos BUGG's, är vi väldigt glada. Det ska vara trevligt att dansa hos BUGG's!
 
      
Karlsten bjuder damerna på verkligt varierande bugg! 
 
 Nu börjar vår-kvällarna att ljusna och locka till utevistelse. Vi spelar dock upp till ytterligare två kvällar med träning och motionsdans innan vi avslutar säsongen. Vi hoppas att återse gänget och några till förstås, under dessa danskvällar. Har Du inte passat på att dansa med oss än, finns fortfarande tid!  Välkomna!
 
Nästa danskväll blir på annandag påsk, den 2:e april,
Bugg 1:an gång 5, kl. 18.00
Dansträning/ Motion kl.19.30
 
 För vi vidhåller förstås enträget att: 
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 BUGG's / Ulla å Arne  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0