Buggkurs med flera buggturer.

Både Hej och Låskolv.
 
 En hel del Dansvänner slöt upp i söndags.
 
 BUGG's kurser i Tveta börjar lida mot uppehåll, efter en ganska intensiv höstomgång. Vi startade ju upp med en kort nybörjarkurs under två söndagar, för eventuella nybörjare. Några deltagare dök upp och fick en inblick i buggandets värld.
 På detta var det dags för den kursdel som var huvudpunkten i höst. En fortsättningskurs i bugg som, förhoppningsvis, har breddat Er bugg med några fler buggturer och dansträning till det. 
 
      
 
      
 
 Att ha en hel radda buggturer i sitt lager för killarna, behöver inte vara något absolut tvunget. Vi försöker att erbjuda ett urval av buggturer, vi tycker är trevliga och användbara. Sen kanske inte alla passar just Dej, och då kan man helt givet skippa någon figur. Istället kan grabbarna plocka åt sig de turer som känns bekväma och som man tycker sig kunna föra sin dam med på bästa sätt och taktfast.
 På så sätt kan man bygga sitt eget lager av buggturer och bli trygg med dessa. För vad allt handlar om, är ju att hitta det stora nöjet och glädjen med dans!
 
 Dansglädje på bild under söndagens kursdel.
 
  I söndags kunde vi nog konstatera att gänget hade riktigt kul med sin dans. Som brukligt är startade vi upp med några byten som uppvärmning. När lederna blivit mjuka igen, tog vi de tre varianterna av "Katapulten" som vi hittills lärt oss.
 Grundvarianten med killens insteg, gemensamma baksteg och därpå tjejens frivarv, som är grunden i figuren.
 Vi körde repris på varianten där killen ger tjejen markering till ett extra höger frivarv, "Katapult med handstöt".
 Vid variationen "Polisturen" håller killen kvar fattningen med båda händerna när tjejen är bakom hans rygg, och går åtminstone 4 takter här, innan tjejen får kliva ut och göra sitt frivarv.
 Ett antal variationer ytterligare finns åxå, och någon av dem kanske kan passa in kommande söndag.
 
 Ann-Louise och Marcus startar upp "Rallyturen"
 
 Förra söndagen blev ju "Rallyturen" en av turerna vi tränade. Sitt insteg ger här ovan Marcus och Ann-Louise fint prov på. Markering framför tjejen med hans vänsterhand, men sedan bjuder han att fatta den bakom hans huvud. Just denna sekvens har Ulla fångat på foto.
 
 
      
 Tre bilder på "Rallyturen" med killens insteg, och fattning vänster över höger.
 
 Just markeringen och insteget  i "Rallyturen" återkommer i flera turer, därför är varianten bra att träna på och lägga på minnet. Likaså finns ett antal varianter när man skall gå rygg mot rygg, som i slutskedet av figuren. Här är det absolut nyttigt att få till en tajt rullning mot ryggarna, något som gör momentet lättare i alla varianter.
 
 Koncentrerad träning av kvällens buggturer.
 
 Visst är det kul när det fungerar i buggen!
 
 En bild som säger allt vad dans handlar om! Glädje!
 
 Buggturen som går under namnet "Låskolven" är en figur med BUGG's signatur. Här tränar vi att få tjejen in i "lås" till att börja med. Ett så kallat "lås" finns i flera buggturer, och är när tjejen snurrar in så långt det går. Höger- eller vänstervarv, båda varianterna finns. Här är det vänstervarv som gäller.
 
      
                 Ett snyggt "Lås".                      Axelfattningen innan hennes frivarv. 
 
 
Baksteget ur "Låset" 
 
 Den här buggturen har blivit populär där vi lärt ut den, och vi hoppas förstås att Ni åxå hade nöje av den, och använder den under kommande bugg. Kul att ha en variant som inte är så vanlig. Här gäller det förstås att killarna är lite raska i bytena av handfattning, vänster hand i hand, å höger hand på hennes axel. Tja det är bara träning som gäller.
 
Fyra eller åtta taktsteg innan utrullning, killen avgör.
 
 En trevlig danskväll i Tveta Bygdegård.
 
 Så lade vi till en buggtur extra, som går under namnet "Hej-turen". Förhoppningsvis beredde den inte några större bekymmer. Ingången är ju en "Karusell", och skillnaden är ju i att utrullningen sker med dubbel handfattning på fyra takter. Följande 1:a trampas på plats, och då är det tänkt att båda säger "Hej", med ögonkontakt. En bra bild ser vi nedan, med Veijo som kavaljer.
 
 
"-Hej"
 
  Avslutningsvis guidas tjejen bakom killens rygg och avslutar med ett högervarv. En trevlig buggtur som hängt med i flera år hos BUGG's. Som vanligt går tiden snabbt när vi har kul, och bara fem minuter återstår av kurskvällen. Ulla bjuder på några sköna bugglåtar och gänget kämpar på. Bugg när den är som bäst!
 
 Full fart på dansgolvet under de sista låtarna.
 
  Så gick denna näst sist kurskvällen i Tveta Bygdegård till ända. Gänget hade buggat duktigt och säkerligen passade en dusch utmärkt vid hemkomsten. Tänk gärna på att ha en torr t-shirt under hemresan när kvällarna nu kyler på! På Välkommet återseende nästa söndag till finalkvällen!
 
Så vi siktar in på nästa söndag då vi buggar final!
Den 25:e november kl.18.00 är tiden som gäller då!
Till Alla danssugna hälsar vi:
Varmt Välkomna till BUGG's i Tveta / Ulla & Arne. 
 
Och med innerlig mening säger vi förstås:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0