Final för 2018 år buggande!

Höstfinal i Tveta Bygdegård!
 
 Ett manstarkt gäng kom och buggade sista kurskvällen.
 
 Vi lät musiken stå på en stund innan själva kursen startade. Deltagarna droppade in efter hand och kom ut på dansgolvet för att ta några buggsteg till musiken som bjöds. Så uppvärmningen var så gott som klar när vi hälsade välkomna till denna finalkväll i Tveta.
 Vi påminde vilka två turer vi studerat förra söndagen, lite hastigt under uppvärmningen. Det var ju "Hej-turen" och "Låskolven" som var aktuella då. Gänget fick grunna ett par byten och fundera ut om minnet var på topp.
 
      
 
      
 
      
 Karlsten guidade glatt Ewa i blandade buggturer.
 
 Nu är det ju inte lätt att komma ihåg figurerna om man är ny med dem. Så givetvis studerade vi dem båda lite mer noggrant, när gänget värmt klart. "Hej-turen" är en gammal bekant variant av "Karusellen" och har BUGG's karaktäristiska "Hej" inbakat på en speciell takt. Däremot är "Låskolven" en lite nyare buggtur och har BUGG's signatur. En trevlig buggtur att lägga på lager för killarna, då den är ganska ovanlig.
 
 
 Vi själva gillar den vanliga "Katapulten", som verkligen hör till basfigurerna. Under kursens gång har vi ju varierat den på flera sätt. Att lägga till "Handstöten" ger ju tjejen ett extra högervarv, och hör till de vanligaste variationerna. Håller man kvar tjejen med båda händerna får vi till den vi kallar "Polis-turen", och här kan killen gå 4 eller 8 takter i cirkel. Vi testade åxå varianten vi kallar "Medis-turen" där det gäller att killen är lite snabb med högerhanden att fånga hennes höger hand. Är sedan killen lite böjlig i ryggen, kan han lägga till "Tjyven" genom att backa under hennes högerarm och hon promenerar helt enkelt i i "Polisturs-fattning".
 Kombinerar killen sedan varianterna i passande serier, så kan man bugga en god stund med dessa varianter. Något vi gillar att pussla med under vår egen bugg.
 
      
 
 
      
 
  Som en lite ny figur för kvällen bjöd vi på "Borren". En buggtur som är ganska ny i kavalkaden. Det är en av tre buggturer som för ovanlighetens skull går till vänster om killen.
*En tvåhandsfattning är utgångsläget, varpå killen bjuder på ett vänstervarv till vänster om honom. *Högersnurr tillbaka och killen håller kort vänster, då det lätt rinner iväg två takter till om armarna blir för långa.
*Killen lägger högeramen som ögla över eget huvud, och tjejen bjuds på högervarv.
*Här kommer då den omtalade borren, som vi övade på under del av kvällen. 
Hoppas det kan passa att träna en smula hemma på köksgolvet!
 
Slutskedet av "Låskolven".
 
 Per-Arne testar "Tjyv och Polis"
 
 Både dansarna å "lärar'n hade en mycket trevlig kväll.
 
 Som vanligt under kurskvällarna hos BUGG's rinner tiden snabbt iväg. De sista minuterna fick förstås gänget bugga fritt efter eget minne. Å visst har det blivit en hel del nya figurer och god fart på buggen för Er alla! Bara att konstatera att vi har haft en riktigt trevlig kursomgång här i Tveta Bygdegård!
 
      
 
      
 
      
 
      
 
Tommy bjuder Victoria på "Lutan
 
 Medans vi tackade för en trevlig tid tillsammans kom både representanter för Tveta Bygdegård och Kursdeltagarna och överlämnade fina presenter som Tack för höstens aktiviteter. Vi är så glada att Ni har haft en rolig kurstid med BUGG's, det är ju trots allt det det hela handlar om.
 
Eller som vi i BUGG's säger "Dans med hjärtat"!
 
 
Ett stort Tack för fina presenter säger vi!! 
 
  Så var det dags att packa ner våra pinaler för sista gången under hösten 2018. Ett moment under kurserna vi känner igen sedan 2004, då BUGG's blygsamt startade upp. Med bilen packad låser Ulla dörren till bygdegården, och kontrollerar igen. Hemresa med snack om kvällen som gått.
 
 Vilken fortsättning det blir skall vi resonera om. Att höra Er åsikt vore trevligt som en kommentar till bloggen. Hur som haver säger vi ett stort Tack för oss,och hoppas NI har haft kul med BUGG's!
 
Å utan att tveka säger vi förstås: 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
Självklart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0