Några kluriga figurer på rad

Farsdagbugg i Tveta
 
 Ett lite mindre gäng än tidigare kvällar, slöt glatt upp på söndagskvällen i Tveta Bygdegård. Som vanligt tar vi ett par byten för att värma upp lite höststela leder, innan vi startar upp kursen på allvar. Det var ju Farsdag på söndagen och kan hända valde några att fira sin Far istället för att bugga en stund. Vi som buggade loss, fick åtminstone lite farsdag-godis till livs.
 
 
 Förra söndagen hade vi börjat att träna på en figur som går under namnet: "Tjej bak killes rygg". Ett viktigt moment i figuren är att få till tjejens första höger halvvarv under figurens första två takter. Missar vi det, blir stegschemat efter i två takter. Ingen katastrof i och för sig, men vi vill ju få buggen så bra som möjligt. Aktuellt stegschema finns med i förra gångens blogginlägg, för Er som tränar hemma.
 Sedan finns figuren med i dubbelbuggen, och då måste rätt taktantal dansas. Men det tar vi då..
 
      
 
 
 
 Vi gillar ju att kombinera samman buggturer till lite längre sekvenser ibland. Nu gav vi prov på hur man kan lägga samman, "Tjej bak killes rygg" med de båda handbytena.
 Startar vi med ovan nämnda, så behåller vi ju höger/höger fattning figuren igenom. Nu passa ju bra med "Handbyte bak killens rygg" där en vänster/ höger blir resultatet. På det så avslutar vi med ett "Handbyte bak tjejens rygg" då vi återfår en höger/höger fattning, och kombinationen kan upprepas. Tänk bara på att starta med rätt position, med tanke på dansriktningen!
 
      
 
      
Marcus bjuder damerna på svängom.
 
 När denna uppgift blev aktuell med att pussla samman dessa tre figurer rynkade gänget på pannan och blev fundersamma. Så vi repeterade lite kort på alla tre figurerna, och jag tror att åtminstone rynkorna i pannorna blev lite mindre. Som  vi alltid säger, finns ingen genväg till bra bugg. Bara träning som gäller.
 Några svettdroppar därefter var det dags för lite kaffepause i alla fall, kändes bra.
 
 Stilig ingång på "Tjej bak killes rygg". Bra!
 
 Efter pausen tog vi upp "Rallyturen". En figur som riktigt låter av fart å fläkt. Fast riktigt så farligt är det nog inte, bara i slutet det snurrar till en smula.
 Figuren är bra att ta upp då den innehåller flera moment som, var för sig, återkommer i flera buggturer frampå.
 
      
 Bra sekvens x 2, i "Handbyte bak tjejs rygg"
 
Ett lite kortfattat stegschema på "Rallyturen", skulle kunna se ut så här: 
 
 *Insteget och den lite luriga markeringen, där killen visar handen framför sig, men låter tjejen fatta den först bakom hans huvud. 
 *Han ger sedan tjejen ett högervarv med bibehållen dubbel fattning. Korsvis v.över h.
 *Killen kliver under egen vänsterarm, och bjuder damen på nytt lika högervarv. 
 *Samma moment i repris. (För så har det alltid varit!)
 *Han vänder så tjejen i västervarv, så vi får: korsvis, höger över vänster.
 *Så tajtar vi till paret och snurrar rygg mot rygg. Tjejen i högervarv.
 *Som avslutning bjuder killen tjejen på ett högervarv som avslutas med höger/höger.
 Vi tar väl en kort repetition nästa söndag igen, kan jag tro.
 
Här är vi på väg att få korsvis höger över vänster. Bra illustration.
 
 Som avslut gav vi ytterligare ett alternativ på "Katapulten", som vi själva gillar att variera med. Traditionellt insteg, men killen visar inte sin vänsterhand att fatta, utan trycker till med sin högerhand så hon får markering att snurra ytterligare ett högervarv. Därpå stöder paret vänster/vänster, och så ger han henne markering för ett vänster frivarv, precis som i vanlig katapult. 
 Inga större problem med detta. Avslutning med lite fri bugg, där grabbarna bjuder henne på bugg efter sitt eget val. Till lite snabbare tempo måhända.
 
      
 
      
 
      
 
 Några stannade kvar, och några tillkom, när det var dags för Dansträning/ Motionsdans. Inträdet har vi sänkt till 30:- för denna avslutande del av kvällen, och kommande två gånger åxå, så några dansare ytterligare hade vart trevligt att se. Men vi dansar vidare nästa söndag igen, väl mött då hälsar vi alla danssugna! 
 
  
 Tack för ikväll, hälsar vi alla!
BUGG's / Ulla & Arne
 
Mera dans hos oss nästa söndag, för:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
Det prutar vi inte på!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0