Andra kurskvällen i Tveta Bygdegård

Vi dansar vidare på vår buggkurs.
 
 Glada Dansare buggar vidare.
 
 I söndags var det dags för den andra kursdelen på vår fortsättning i bugg. Några nya buggare hade vi nöjet att stifta bekantskapen med, och ett par av våra Dansvänner från Årjäng tog sig en tur hit å dansade med oss. Till alla dessa, och givetvis även till Er tidigare deltagare, säger vi förstås ett stort Välkommen till Tveta bygdegård och till BUGG's danskurser! Vi hoppas verkligen att Ni ska trivas tillsammans med oss! 
 
 Handbyten på rad gällde denna kurskväll.
 
  Eftersom några nya deltagare hälsade på, tog vi och visade upp vad vi lärt oss så här långt. Ett tillfälle att testa på våra buggturer som vi tränat på under de första kvällarna. Grundvarianten i "Katapulten" var först ut. En bra figur som vi kompletterar med variationer efterhand. Första varianten att provas var "Polisturen" där vi håller kvar fattningen och går ut till 4 takter, samt 4 takter till.
 Hittills har vi lärt oss att ta en höger/höger fattning efter det avslutande frivarvet för tjejen, men nu provade vi även på att fatta vänter/höger fattning. Passande eftersom vi skulle fortsätta med "Handbyte bak tjejs rygg".
 
  
 
 
      
 
 
 Buggturen "Handbyte bak tjejs rygg" går ju ut från en vänster/höger fattníng, (killens hand nämns först) så därför övade vi att ta den fattningen direkt efter katapultens frivarv. Här fick vi så två buggturer som passade jättebra att träna tillsammans. En liten loop, som vi brukar kalla när vi kopplar samman figurer. Något som vi gillar skarpt. När man fått till dessa serier blir det mera fart i buggen.
 Stegschema på "Handbyte bak tjejs rygg" finns med i förra blogginlägget.
 
       
 
 
 
  Sedan blev det träning på övade figurer fram till pausen. Ulla snabbade på musiken en smula, och här kommer givetvis rådet att ta kortare steg och tajta till handfattningen. Nog så viktigt när tempot i musiken ökar, för då hinner man inte att ta några stora kliv.
 
      
      
 Härlig bildserie från söndagskvällen.
 
 Efter pausen och uppvärmningen, var det dags för nästa buggfigur. Fast först lite om ett ingående moment.
Något som kanske verkar simpelt är detaljen "Höger buggsväng". Ett moment som passar att lägga till i sin bugg som enkelfigur, närhelst den passar in. Under lättsam uppvärmning tillsammans med vänster buggsväng, eller som insteg till någon följande buggfigur, etc. etc. 
 Här gäller det att killen låter tjejen kliva höger fram på takt 1, och där stoppa upp henne å guida ett högervarv för henne. Rotera på högerfoten tjejer å kliv vidare med vänstern i högervarv runt killen, är rådet vi kan ge. Det gäller att fortsätta högervarvet runt killen och inte kliva bakåt. Något som lätt blir fallet annars. 
 Ett moment i buggen som altför lätt ses som en bagatell. Kräver dock sin träning...
 
 Skön bild med glada buggare!
 
  Höger buggsväng ingår ju åxå som moment i flera buggturer. Vi blickade hastigt tillbaka, å noterade att den ingick i "Handbyte bak tjejs rygg". Här klev tjejen fram med högerfoten och roterade sedan i högervarv efter själva handbytet.
 "Handbyte bak killes rygg" passade pefekt att lägga till efter förra handbytet. Två buggturer som är användbara till att skifta handfattning från höger/höger till vänster/ höger å vice versa. Här kommer vi att träna vidare nästa öndag igen.
 Ett stegschema till "Handbyte bak killens rygg skulle kunna låta så här:
 Takt 1: Killen kliver vänster fram ett steg, och tjejen cirkulerar ett halvt vänstervarv under hans högra arm.
 Takt 2: Killen kliver med höger åt höger, och tjejen sin vänster fot åt vänster. Handbyte i samma stund till V-H.
 Takt 3: Killen litet vänstersteg bakåt, medan han guidar tjejen i bestämt högersteg framåt.
 Takt 4: Killen kort höger fram,medan han hjälper tjejen runt i hennes högervarv, snurrandes på hennes högerfot ett högervarv.
 Sedan fortsätter tjejen ytterligare ett högervarv 1-2, baksteg på takt 3, Aviga fattningen rätas upp med början på takt 4. Å killen då? Ja han får snällt traska efter, helst då i takt förstås...
 
 
 Som det alltid är, så går tiden fort när man har roligt. Under hemresan konstaterade vi att kurskvällen varit riktigt kul. Samtidigt hoppas vi att Ni åxå hade en rolig stund, med bugg hos BUGG's! Ser fram emot nästa söndag redan nu, då vi hoppas att få återse Er allesammans! Tack för kvällen hälsar Ulla å Arne i BUGG's!
 
Å vi ser ingen anledning att ändra vår devis, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0