Avslut för rekordkort Bugg 1:a!

 
 
Jo, andra kurskvällen blev planerad final
 
 Vi har varit ett mycket trevligt dansgäng på Bugg 1:an.
 
 Det gick lite av ett sus i gänget, när vi bjöd på uppvärmning som första moment i söndags. Visst är det bara andra kurskvällen för nybörjarna, och att starta upp sin nylärda bugg är inte helt enkelt. Så det gick nog en å annan fundering om vad vi gjorde förra söndagen, hos några av våra Vänner.
 Fast det gick riktigt bra tycker vi! Det började att buggas på dansgolvet i Tveta Bygdegård igen. Alltid lika trevligt att se ett gäng entusiastiska dansare!
 
    
 
 
 Efter ett par byten återgick vi till det normala igen, och repeterade ramsan med de buggturer vi tränade på förra söndagen. Ett bra sätt tycker vi att få sin bugg att fungera så här i början, för det är inte lätt att komma ihåg buggturerna i början. Förra gångens enkla buggsväng testade vi på att göra i dubbel variant, så nu blev ramsan en figur längre.
 
 Veijo kom och gav en hjälpande hand i buggen.
 
 Vi gav åxå en variant på att skifta handfattning, när man har en höger / höger fattning och önskar byta till tvåhandsfattning. Att killen ger tjejen ett frivarv har varit det tränade sättet hittills. Nu testade vi på att bjuda tjejen på en buggsväng, och varsamt lägga hennes höger i killens vänster hand därefter. Ytterligare ett sätt att variera sin bugg.
 
     
 
     
 
     
En härlig bildkavalkad med glada buggare.
 
 Lite nytt skulle vi förstås lägga till i våran buggramsa igen. En riktigt användbar buggtur tycker vi, som går under det fartfyllda namnet "Katapulten" blev nästa figur att testa på. Ett namn som ger betydligt mer sken av fart å fläkt, än vad den egentligen innehåller.
 *Till att börja med utgår vi från en höger / höger fattning. 
 *Killen kliver å vrider vänstervarv in i tjejens högra arm på 1-2 med vänster--höger fot,
samtidigt som hon kliver snarlika steg som i cirkelbuggen på samma 1-2 med sin höger-vänster fot.
 *Killen visar vänster hand, som tjejen fattar med sin vänster. Samtidigt kliver båda baksteg på takt 3.
 *Killen ger tjejen ett frivarv vänster, på takt 4.
 *Fångar sedan upp tjejen i höger / höger fattning. 
Så här kan ett steg schema för grundvarianten av "Katapulten" se ut
 
Som vanligt gillar vi bilder på glada buggare! 
 
 Buggturen "Katapulten" är en figur vi gillar. Dagens grundvariant bygger vi sedan vidare på, och använder den i flera fartfyllda versioner. En serie turer som passar fint att kombinera samman i fortsättningen.  
 
     
 
     
 
 Den här förkortade bugg 1:an har vi förlängt till 2 timmar mot normala 1 1/2 timme, men bara under två kurskvällar. Det kan nog kännas som lite korvstoppning över det hela, men vi vill ju få med en del bugg åxå. Den sista buggturen för kvällen kallas för " Handbyte bak tjejens rygg" och är ett bra sätt att skifta handfattning från vänster/höger till höger/ höger på. Vi kommer förmodligen att ta upp den nästa söndag igen, under den då startade Bugg 2:an. Då kommer eventuellt stegschema för turen här på bloggen, för hemmaträning. 
  
 
 Vi tackade för kursdelen, och hoppades att Ni har haft kul under dessa båda kvällar. Mycket att ta in, ja vi vet, men målet var att på ett lite snabbare vis ge Er lite grund att bygga vidare på under den kommande Bugg 2.an.
 Så vi hoppas givetvis att återse Er alla nästa södag igen!
 
 
  Dämed växlade vi över till Dansträning / Motionsdans. En återkommande del av våra kurskvällar under alla våra verksamma år. Ett utmärkt tillfälle att få lite extra träning på, det är så det är tänkt. Flera av deltagarna passade åxå på att utnyttja möjligheten, vilket vi ser som ett gott val.
 
     
 
     
 
     
 
Här blev det dans fram till kl.21 då vi hade pusslat samman en lista med, tycker vi, dansant musik. Något vi alltid försökt lägga stor vikt i att kunna erbjuda. Självklart hoppas vi att Ni känner att musiken passade Er.
 
 I och med att musiken tystnade rundade vi av denna första kursdel för hösten 2018. Men redan nästa söndag hälsar vi alla danssugna Välkomna igen på fortsättningskursen Bugg 2:a. Här bygger vi vidare med ett antal buggturer och kombinationer, samt ger förstås mer tid att träna vidare på Er bugg!
 
På återseende nästa söndag den 21.e oktober kl. 18.00 i Tveta Bygdegård, till mera bugg med BUGG's!
 
Och tvekar givetvis inte att påstå: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0