2:a gänget fick sig en hel del till livs.

 
 
 
Repetition och "nytt" för Bugg fortsättning.
 
 Trevligt direkt från start i söndags.
 
 Sanning att säga så var vi lite oroliga inför söndagens buggkuser. I vanliga fall är det bara förväntan när vi åker till våra kurser. Det är ju så kul med buggen. Än roligare blir det förstås när vi ser att Ni har kul under våra träffar. En av huvudorsakerna i detta med att ordna buggkurser.
 Nu hade Ulla fått en kraftig ryggvärk, och var allt annat är rörlig i kroppen. Vi testade några av de planerade buggturerna innan våra gäster kom, och det kändes inte speciellt bra. Vi gör så gott vi kan, och får förklara om det tar stopp i visningarna, resonerade vi. Så om vi såg stela ut så var detta en av orsakerna, åtminstone.....
 
      
 
      
 
 Vi hade nyss tränat de båda varianterna av handbyte under Bugg 1:an.Så varför inte ta dem i snabb repris. Både "Handbyte bak tjejens rygg" och "Handbyte bak killens rygg" hör ju till basvarianterna i vår bugg. Vi har tränat på dem tidigare flera gånger, men då vi har några nya deltagare gör det inget att notera dem så här. Även här poängterade vi att i den första varianten låter vi killen ha ryggen i dansriktningen vid starten, och tvärtom i den andra varianten. Allt för att det ska bli så smidigt som möjligt, och minimalt med kollisioner, på dansgolvet. Detta och att dansarna skall göra sin bugg tajt, undvika stora kliv å långa armar, är något vi då och då åxå påpekar.
 
 
 "Midjetaget", som vi provade på förra gången, tog vi i repris, liksom "Kompisturen" där killen lade handen på tjejens axel. Båda två med det karaktäristiska baksteget. Dessa båda turer kan vi sortera under avdelningen "Promenad-turer". Buggturer som inte är alls långa, utan mer som ett litet mellanspel under buggen. Sådana detaljer som vi tror gör buggen lite mer variationsrik. 
 En variant som påminner om den sistnämnda kallade vi för "Snärten", där killen med en liten snärtig, medurs vridning på högerhanden, guidar in tjejen till hans högersida. Dito baksteg och promenad som fortsättning. Små variationer som sagt...
 
Här bjuder Björn-Ove sin Monika på "Promenad"
 
 Den buggtur som ligger till grund för våra "Promenad-turer" är just den vi kallar "Promenaden".
 
 *Höger/ höger fattning är utgångsläget och tjejen guidas till sitt halva vänstervarv, och går bakom killen under hans arm.
 *Dyker sedan upp till vänster och fattar hans vänstra hand med sin vänstra. Här manar vi att killen skall gå baksteg å "hämtar" sin tjej, under förfarandet. (Om killen däremot inte hämtar henne är det ju "Linjebuggen" vi praktiserar.)
 *Här kommer vi in i gemensam takt förstås, och killen kan bjuda på lång eller kort "Promenad".
 * Utgången markerar killen med en liten knyck med sin höft åt vänster.
 
 Buggturen är ganska lokal, och brukar väcka en viss glädje om killarna presenterar den under turnè. Lycka till säger vi!
 
      
 
 En av våra egna buggturer, är den vi kallar "Borren". Stegmönster lägger vi inte ut på bloggen därav, utan redogöres under kurserna. Figuren är lite udda och därför kul, då den startar upp till vänster om killen för ovanlighetens skull. Riktigt bra såg det ut att fungera under kvällen.
 "Borren är del av en trilogi med buggturer, med samma tema i att starta upp till vänster om killen. De övriga kallar vi för "Bommen" och "Vänsterlåset" vilka vi hoppas att hinna ta upp under kommande kurskvällar.
Här nedan kan vi dock se när Marcus gör en perfekt huvuddel i buggturen "Borren" på sin dam, Aliaga. Stiligt säger vi!
 
 Marcus och Aliaga under sekvens i "Borren".
 
 Trots förkylningstider, var det gott om folk i söndags.
 
 
      
 
      
 
 Vi tog även lite repris på vår egna variant "Jo-jo'n. Kul detalj i figuren när båda två gör gemensamt högervarv, vilket brukar klura till det när man lär sig buggturen. Strax härunder ser vi Tommy och Victoria i sekvensen alldeles efter nämnda högervarv, och går in i slutdelen av figuren. Vi tackar förstås dem för den fina demonstrationen!
 
 Utmärkt detalj i "Jo-jon", med Victoria och Tommy!
 
      
 
  Kurskvällen gick mot sitt slut och vi bjöd upp till "Fri bugg" för alla dansarna. Ulla spelade som vanligt upp lite medryckande musik, och lät takten få lite snabbare tempo. Under kursdelen låter vi som oftast takten var ganska moderat, för att stegen skall hinna läras in korrekt. Men visst är det kul när vi släpper loss så här i slutet, och låter det verkligen bli fartfylld bugg! 
 
 Bugg är glädje, och glädje med bugg!
 
 Kursdeltagarna såg både trötta å nöjda ut. Vi var nöjda att vi hade lyckats att genomföra buggkursen utan några större problem. Nu siktar Ulla på besök hos kiropraktor, och hoppas att någorlunda full rörlighet finnes nästa söndag. Då dansar vi ju den egentliga finalen för vårens buggkurser hos BUGG's. 
 Fast som Ni ju har läst och förstått, lägger vi ju till tre extra kurskvällar. Det är ju så kul med bugg!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne och säger dessutom: Tack för en trevlig kväll!
 
Och trots krämpor och defekter, säger vi förstås:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's"!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0