Bugg 1 med fartfylld bugg!

 
 
Våra nybörjare blir riktigt duktiga!
 
 En samling sköna buggare hos BUGG's!
 
 Vi startade upp vår Bugg 1:a med lite uppvärmning igen. Så gör vi, å det brukar bli bra. Nu är det ju så att i början av sin bugg-karriär kan det ju vara lite svårt att komma ihåg sina buggturer, och få till sin dans. Nu skall vi med en gång säga att det går alldeles utmärkt för våra Bugg 1:or, de får verkligen fart från start. Men att komma ut på dansgolvet i början, kan under stundom ställa till lite hjärnsläpp, å skallen känns bara tom. 
 
 
 
 Det är därför vi under nybörjarkursen brukar lägga turerna i en liten serie, eller ramsa, som vi brukar säga. Vi hoppas att det skall sätta sig lite grann i ryggmärgen, och uppstarten av buggen skall gå lättare. Naturligtvis är inte vår ramsa, på något vis, ett absolut sätt att kombinera buggturerna vi lärt oss på. Nej, ju mer tränade killarna blir i sin bugg, och förrådet av figurer blir rikare, så kommer de att kunna och vilja kombinera sin bugg på ett mer personligt vis. En hel del av charmen i buggen, ligger nog just här.
 
       
 
  Så därför repeterade vi vår ramsa igen, och låter deltagarna lägga samman figurerna, en efter en. Under buggsväng högervarv noterar vi extra att damerna skall fortsätta sitt högervarv kring killen. Lite klurigt i börja att få till, men det är därför vi noterar detta lite extra.
 Vi repeterade åxå förra gångens "Midjetag", där killen bjuder i sin dam till sin sida, med ett vänstervarv för henne. Notera att grundfattningen är vänster/ höger.
 Se åxå till att göra baksteget på tredje takten, killens vänster å damens höger fot.
 Båda kliver fram på takt 1. 
 Därefter guidar killen sin dam i 1 och 1/2 högervarv framåt, i dansriktningen!
 
       
 
 Kvällens buggtur fick bli "Handbyte bak tjejens rygg". Vi inleder givetvis vår tur med "Grundsteget". 
 Båda går sedan samman på takt 1, å killen gör sin markering mot hennes högra axel. Släpper samtidigt sin högerhand.
 Båda kliver som i grundsteget något bakåt, på 2-3-4
 Damen börjar sin passering av killen på takt 1, där killen kliver fram å börjar sitt handbyte bakom hennes rygg, med hans vänsterhand till hans högerhand. Tjejen stöder mot hans axel.
 Under hennes första högervarv håller killen sin höger/ höger fattning lågt.
 Å under hennes andra varv, höjer han fattningen över hennes huvud. 
 Notera åxå att hennes vandring skall ske i dansriktningen!
 
 
 Flera deltagare ur Fortsättningskursen hoppade under sista kvarten med, och buggade med oss övriga. När Ulla under slutminuterna spelade upp ett rockigt medley, blev det verkligen fartfylld bugg i bygdegården. Ja, så fartigt att en å annan svettpärla kunde skönjas här och var.
Vi tackade för denna trevliga kursdel och hoppas att Ni har haft kul, samt återvänder nästa söndag till mera bugg hos BUGG's!    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
 Å har givetvis inget att pruta på, när vi säger:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
PS. Bilder från fortsättningskursen kommer i ett senare blogginlägg under veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0