Final för ordinarie kursomgång.

 Nästa söndag blir det start på omgång 2 för våren 2019!
 
 
En lite ovanlig kurskväll!
 
Ett stort Tack för mycket betydelsefull hjälp!
 

 Som vi nämnde under kurskvällen, så har Ulla haft problem med sin rygg. Värk och stelhet har gjort att vi inte kunnat visa buggturer, som vi brukat att göra. Men med mycket god hjälp av Lena under Bugg 1:an, och sedan av Monika under Bugg Fortsättning, kunde vi genomföra båda kursdelarna galant. Därför säger vi ett stort Tack till Er båda!  BUGG's / Ulla & Arne!
 
Bugg 1:a med några saknade.
 
      
 
Gänget på Bugg 1:an får som vanligt börja med att värma upp sina bugg-leder i lagom takt. Alltid skönt att få starta upp sig innan kursen startar. Nästa bekanta moment är att vi går igenom vår "Ramsa" med grundturerna i vår bugg. Det är några figurer som vi tror passar bra så här i början av karriären, och som passar när man kommer ut och dansar i skarpt läge första gången.
 
      
 
  De båda handbytena är åxå två användbara buggturer, som vi vill förmedla. "Handbytet bak tjejen" är kanske det enklaste att lära sig, å brukar inte ge några större problem.
 Det andra som vi kallar "Handbyte bak killens rygg" tar lite mera tid att få till, i allmänhet. Här är det upp till killen att göra sina steg, och göra vägen runt honom lätt för tjejen. Det andra momentet är att killen skall guida fram sin tjej tydligt, med hans vänsterhand på tredje takten. Ganska vanligt att killen missar en smula här, men det är bara träning som gäller. Å det var vad vi pysslade med.
 
      
 
 Efter en lite längre pause än vanligt, tog vi upp den figur vi kallar "Pilbågen". I grundvarianten går killen fram på takt 1 och bjuder sin högra arm, som tjejen då tar ett stadigt tag i. Med detta som enda bindning, går båda bak på takt 2 å 3. På takt 4 fyrar killen av sin båge, och tjejen gör sitt högervarv fritt. Återkoppling med exempelvis vänster-höger.
 
 Vi säger Tack till Deltagarna i Bugg 1:an, och hälsar samtidigt Välkomna nästa söndags fortsättning på denna, som vi väl kan kalla Bugg 1+.
 
Fortsättningskursen dansar sin Del-Final!
 
 Som vanligt blir det fart och fläkt när Forstsättningens deltagare buggar loss.
 
  Det brukar alltid komma några ytterligare deltagare medan vi dansar uppvärmning, så åxå denna kväll. Så med nära komplett uppsättning så startade vi upp kvällens Bugg Fortsättning.  

      
 
 Även här startade vi upp med lite repetition av förra gångens turer. Under en lite gemensam nämnare med "Promenadturer", tog vi repris på "Kompisturen" där killen lägger sin hand på hennes axel, och "Snärten" där killen med en handvridning guidar in sin dam till höger sida. I båda fallen kan vi variera med kort eller lång promenad. 
 Lite nytt blev det när vi lät tjejen göra frivarv in till hans högra sida, midjefattning och likaledes samma val av promenad för killen att bjuda på. Tre varierade alternativ för killen att ta en promenad med sin dam på. Här blev det gemensam musikalisk träning så klart.
 
 
 Givetvis tog vi även upp "Promenaden" i orginalvariant. En buggtur som verkar ganska lokal i sta'n, och som både överaskar och gillas när man bjuder på den utomsocknes. Här påminner ju ingången lite som handbyte bak killens rygg, utan handbyte, och promenad med tjejen till vänster om killen. Även här är ju alternativen lång eller kort promenad, men med samma lätta kick med höften som avslut. Båda alternativen tränade vi förstås på med musik.
 
      
 
  Eftersom vi inte praktiserat någon variant av "Pilbågen" med Fortsättnings-gänget heller, passade vi på att ta den i lite närmare syn. Basvarianten till att börja med, och den utökade varianten därefter. Den skulle kunna se ut som följer:
*Här tar killen ett midjetag, med sin högerhand om tjejens midja, och så kliver båda bakåt på 3-4. *Handstöt på takt 1 och baksteg igen på 2-3, samtidigt som killen kopplar ur sitt midjetag. 
*På fjärde takten skjutsar han iväg tjejen i vanlig ordning i hennes högervarv.
*Återkoppling ev. i passande vänster/höger fattning.
  En trevlig buggtur som inte brukar bjuda på några större problem. Gillar den själv, och lägger in den emellanåt i buggen.
 
 Många varianter av buggturer att använda under kvällen.
 
 
 
 
 Förra gången testade vi på en av våra egna buggturer som gick under namnet" Borren". Stegschemat visar vi på kursen som tidigare sagt. Figuren ingår ju i en liten trilogi av buggturer, som vi hoppas kunna visa under kommande extrakvällar. En liten speciell detalj när killen "Borrar" sin dam på hennes högeraxel, följt av hennes lilla duckning av huvudet under vänstervarvet.
 Återkopling med vänster/höger är passande, om vi sedan fortsätter med med den lilla serien av turer den är plockad ur. I vilket fall dök den upp frekvent under kvällen. Trevligt!
 
 
 Ibland känns det som man glömmer bort "Kramturen", både under kurserna och under buggande i övrigt. Det är synd, för det är en både trevlig och lite ovanlig figur, som heller inte syns så ofta.
En liten kort beskrivning av "Kramturen" kopierat från ett inlägg anno 2012:
Kramturen.
 Kramturens markering och följande vänstervarv att börja med. "Anknäbb" och handbyte och därefter in i första kramen. Två varv för tjejen och midjetag för båda, och andra kramen är tagen. Sedan gäller det bara att krångla sig ur fattningen med sänkning av killens vänsterhand, och buggsväng för tjejen och killens snabba högervändning. Höger buggsväng för tjejen och "Kramturen" är klar!
 Tja, hoppas att dessa korta meningar kan ge Er ett eventuellt förlorat minne åter.
 
 
  När man skrollar tillbaka i BUGG's-bloggen är det lätt att tiden rinner iväg. Det är så många härliga dansbilder från gångna tider. Man kan lätt konstatera att vi har haft väldigt mycket roligt ihop, under åren vi dansat tillsammans. Så gå gärna ut i marginalen till höger, och klicka på valfritt datum och årtal. Många härliga stunder att minnas!
 
 Kvällen följde ett trevligt mönster. Ett härligt gäng som gläds och trivs med dans!
 
 Som vi nämnt i texten var ju detta den 6:e och sista kvällen i ordinarie Fortsättningskurs. Vi hänger väl inte upp oss på detta, utan sparkar redan nästa söndag igång med de 3 extra kurskvällar som verkar vara önskade. Vi hoppas att samma tid och samma plats kan vara passande.
 En kursavgift ger tillträde till båda kursdelarna om någon vill dansa lite extra givetvis!
-----------------------------------
 Priset blir 125:- för kurs alla 3 gånger.
Engångs-avgift blir 50:- kväll.
-------------------------------------
  Bugg 1+             kl. 17.00
Fortsättning+       kl.18.30
 
Vi tackar alla för ännu en trevlig kursomgång!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och avrundar även denna krönika med ett sanningens ord:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0