Nya klurigheter för fortsättarna!

 Nästa söndag ses vi igen!
 
 Trevlig kurskväll med Jo-jo som ingrediens!
 
 Det var ett välfyllt dansgolv i söndags!
 
 Ett antal av Fortsättningskursens deltagare kom tidigt, och hoppade med under de sista fartfyllda låtarna av Bugg 1:an. Lite extra uppvärmning kan man med fog säga, för Ulla lade på ett riktigt fartfyllt medley som final för Bugg 1:an. Fast självklart bjuder vi upp samtliga deltagare på en svängom innan kursen startar på allvar. Å varmt Välkomna skall Ni förstås vara till BUGG's, allesammans!
 
      
 
      
 
  Förra söndagen hade vi studerat fågellivet, och då mer specifikt "Kråkan", i högervariant. En vänstervariant finns åxå, men den är mer svårfångad. Den låter vi få flyga fritt ett tag till.
 
 -Kråka höger är en gammal variant, där vi låter tjejen kliva ut åt höger. (Från killen sett) höger/vänster fattning är d anmodat.
 Vänsterhanden visar vi bakom ryggen, och tjejen fattar den med sin höger hand.
 Paret byter plats.
 Killens vänsterarm lägger egen ögla, och sedan med samma arm, en ögla kring tjejen. Har vi då lyckats befinner sig tjejen till höger om killen i typ "Karusellfattning".
Utrullning för tjejen med killens höger arm som stöd.
 
 Detta kallar vi "Kråka höger" i basvariant. Gänget fick förstås ett par byten att testa flygförmågan, och den kan väl sägas vara god... 
 
 Katarina får stadigt stöd och muntert bistånd av Veijo.
 
  En buggtur som ofta följer i Kråka högers fartvind är "Tjejkrypet". (Förr i världen även kallad "Kärringkrypet". men det var långt innan jämnställdhets tanken slagit rot! Tänk så ociviliserade vi var då!)
 
 -Om denna figur skall användas, lägger killen sin höger vinge, hand på tjejens högeraxel.
 Med denna tecknar han ett lätt tryck med nämnda hand, och tjejen kryper baklänges bakom killen.
 Hon erbjuds hans vänstra hand, fattar den istället, och kliver fram på killens vänstra sida.
 Högervarvet passar särskilt bra då hon förstås klivit fram med sin högerdoja.
 
Nu blev det musik igen och här kombinerade vi friskt igen enligt ovan mönster. Ett litet tips om att "Karusellen" åxå passade som alternativ ingång till"Tjejkrypet", blev gänget påminda om. Detta fick bli en variant i variationen. Tänk så mycket liv det blir, bara för man släpper kråkan lös...
 
      
Stefan och Mimmi repeterar galant! 
 
 Förra gången hade vi ju sjösatt "Torpeden", och eftersom det är en ganska svårmanövrerad pjäs, passade en finjustering av siktet bra. Ett stegmönster finns i förra veckans blogg, dock vill vi ladda lite extra med några tips.
Killen skall vänta in hennes första takt och halva vänstervarv.
Därefter kliver han raskt och manligt genom "Pärleporten".
Han tränger sig lite före tjejen innan "Rygg mot rygg".
 Tja, har ni nu fritt vatten i sikte så kan "Torpeden" stäva fram i god fart.
 
 Riktigt mysigt trångt på golvet i söndags.
 
 Efter pausen tränade vi in en figur som är relativt ny, och är en buggtur med BUGG's signatur.  Därav lägger vi inte ut något stegmönster på bloggen, utan den visas på kursen istället.  Figuren går under namnet "Jo-jo'n".
 Dock har den ett lite annorlunda moment, där båda två gör ett samtidigt högervarv. Kul detalj. Avslut med rygg mot rygg, som ger ett fartfyllt avslut. Vi tränar givetvis mer på figuren nästa söndag, då vi såg att en del pannor rynkades en smula under träningen. Allt ska inte vara lätt!
 
      
 
      
 
 Kul att få blanda sig in i buggen, tycker undertecknad!
 
 Även här skruvade vi upp tempot under de sista minuterna. Fri Bugg, som vi kallar det, när Ni får blanda buggturer efter eget minne å till sköna infall! Är det sedan medryckande musik blir det hela till en fest! För visst är det fest när det dansas bugg! När killarna sedan får allt mer buggfigurer att bjuda sin dam på, blir det en spännande och variationsrik dans damerna bjuds på.
Traditionell bugg, a' la' BUGG's" 
 
Vi tackar för en trevlig kväll, och hoppas på återseende!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å repeterar vårt mantra:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0