Bugg i busväder!

 
Kurs trots snöoväder.
 
 Bugg 1:an värmer bort vinterkylan.
 
 Vi lät gänget i bugg 1:an starta upp sin buggkurs med lite uppvärmning. Det brukar vi förstås göra med alla våra kurser, men så här i början av nybörjarkursen kan det vara bäst med några förmaningens ord till att börja med. Våra deltagare i nybörjardelen har dock blivit riktigt duktiga, och fixar en uppvärmning utan muntliga förmaningar alldeles galant. Fullt drag under galoscherna på en gång, så att säga! 
 
      
 
 När det blev dags för några anvisningar, tog vi upp "Karusell med omtag" samt "Frivarv". Lite träning på detta till att börja med. Inga problem, vi har ju studerat dem tidigare.
 I nästa byte tog vi upp "Karusell med frivarv" och träning på detta åxå. Nu var det dags att börja bygga vår ramsa, något vi alltid brukat göra under bugg 1:an. Ett tillägg med "Buggsväng" i enkel och dubbel variant. Musik och träning på detta.
 
      
  
  Vi lade åxå till tjejens "Högervarv". Ett moment som låter enkelt, men en hel del träning innan detta sitter som vi har tänkt. Här poängterar vi målet i att få tjejen att bibehålla sin förflyttning runt killen i höger varv, under tjejens egna högervarv. Vi lär att få återkomma i detta moment, trots att Ni var riktigt duktiga!
 
      
 
  Nu började ramsan med buggturer att bli riktigt lång. Varje moment vi lägger till gör ju serien lite längre, och minnet sätts givetvis på prov. Vi gav ett alternativ på "Frivarv med handbyte" när vi lade till "Stiligt handbyte" som variation. Mycket för killarna att hålla reda på!
 
      
 
 Som ett litet extra moment under kursen, lade vi på en ytterligare variant Något vi kallarför "Midjetaget" och utförs med vänster/höger fattning. Tjejen rullas in till killens sida, och sedan görs gemensamt baksteg på takt 3, och fram igen på takt 4.
 Det fick bli gemensam träning på detta, som avslutning på bugg1:ans kursdel. In med figuren i ramsan och nu börjar det verkligen likna bugg! Vi säger stort Tack till deltagarna, som trotsade vintervädret!
 
      
 
 En något decimerad fortsättningskurs
 
 God fart på fortsättningskursens buggare!
 
 Efter den traditionella uppvärmningen, fick även detta buggäng prova på förra kursdelens "Midjetag". Figuren tycker vi är riktigt trevlig, och jag själv använder den ofta när det skall dansas bugg. Nu lade vi åxå till en variation, när killen bjuder tjejen på "Midjetag med promenad". Vi spelade upp och det fick bli träning på båda varianterna.
 
      
 
 Mimmi och Peter under söndagens bugg.
 
 En liknande variant på stegmönster finns i "Kompisturen", fast här är utgångsfattningen höger/höger istället. Samma inrullning för tjejen i vänstervarv, och killen lägger kamratligt sin arm på hennes axel. Passande namn på trevlig variant. Givetvis plussar vi på alternativet med "Promenad" även här.
 Tja, egentligen var inte de här turerna planerade till kursen, men vad kvittar väl det. Lite nytt kanske Ni fick Er till livs ialla fall. Å så trevligt kvällens fortsättningskurs startade med detta!
 
      
 
 Torbjörn och Sandra hade kul med söndagens bugg.
 
 En buggtur vi ville få med under vårens fortsättningsbugg, var den lite kluriga "Torpeden". Den här buggturen är en av mina absoluta favoriter. Gillar själv figurens snabba tempo, och rörelsemönster
 Många av deltagarna har redan buggturen i sitt lager, medan några inte har provat på den än. Stegvis träning på de lite kluriga delarna. Nedan kommer ett stegchema från tidigare blogginlägg:
 
Väntans tider fick inleda killarnas första moment av figuren, medan tjejerna snurrade dryga halv-varvet. Viktigt att vänta på att låta tjejen hinna runt sitt halv-varv. Så påminde vi extra om den lite explosiva delen av "Torpeden", när killarna ska kliva under "Pärleporten" på 2:ans takt. Det är här som det gäller att hitta rätt "timeing"!
 Tjejerna inleder sin vandring mot mötesplatsen, redan på 2:ans takt, och gör sitt "rendezvous" med killen på 4:ans takt, med axel mot axel. Killen lite före.
 Paret rullar rygg mot rygg, och tjejen bjuds på ett extra högervarv därpå.
 Vi får en så kallad "Avig fattning" som vi rätar upp med tjejns höger buggsväng. Klart å galant!"
 
( För att undvika bannor från Ulla senare ikväll, om att jag använder konstiga ord, förekommer jag detta med en liten förklaring från Vikipedia, enkom för Ulla...) 

Rendezvous är ett franskt uttryck som har flera betydelser:

  • den grundläggande betydelsen är möte, (speciellt kortare kärleksmöte men används även för dockning mellan rymdfarkoster.) 
 Tveta bygdegård är en trevlig lokal som passar utmärkt för våra danskurser.
 
 (Hoppas ovan inlägg gick att läsa. En kopia sedan tidigare inlägg, som sagt.)
 
 Nå, vi fick förfrågan om repris av den nya varianten på utgång ur "Polisturen" som går under namnet "Kurragömma". Nu tyckte vi att det kunde passa att ta en repetition av "Tjejdyket" eftersom det är en del av "Kurragömma-turen". Vår markering med killens vänsterhand, fanns det tydligen varianter av, men vi kör vår ändå. Här dyker tjejen under killens högerarm och backar sedan fram på hans vänstra sida. Inga problem med detta.
 Vi körde repris på efterfrågad variant å tror att det satt som vi hade tänkt. Börjar faktiskt kännas rätt bra nu med träning i ryggen, så att säga... 
 
      
 
      
 
  Avslutning på kurskvällen med repetition av "Kråka höger". En gammal och trevlig variant som vi själva plockar in under buggen. Musik å träning på detta fick det bli.
 
Mycket buggande blev det under kvällen.
 
      
 
 Som avslutning lade Ulla på några rockiga låtar och höjde samtidigt tempot en smula. Det blev en riktigt fartfylld avslutning på denna tredje kurskväll i Tveta Bygdegård! 
 
  Lite fri bugg, fick avsluta kvällen.
 
 Det ihärdiga snövädret gjorde förstås att deltagarantalet blev aningen lägre denna kväll. Men riktigt trevligt hade vi som ändå buggade loss! Vi hoppas att ses igen nästa söndag, samma tid samma lokal!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Inga snöoväder ändrar dock vår fasta övertygelse:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0