Omstart med bonus!

Kursstart anno 2019!
 
 Nybörjargänget fick fin fart på sin bugg
 
 Må hända hade vi tvekat en smula om att starta en nybörjarkurs i bugg. Fast när vi ändå är på hugget så kör vi, var tanken. Å visst kom det intresserade i att lära sig detta med bugg! Trevligt!
 Vi startade som vanligt från början och provade på detta med tramp och takt. Vi dansar ju som bekant den "gamla" sortens bugg, vi kallar den "Traditionell bugg", och kliver båda fram på första takten. Dels är det den buggstil vi behärskar, och dessutom tycker passar bäst som dansbane-bugg för den delen. 
 Så nu lyssnade vi in takten å trampade på...
 
      
 
      
 Kursen gästades även av tidigare buggare.
 
 Nu är det ju så att nya killar är det lite brist på, så några repeterande killar gjorde att vi fick fullt gäng. Deltagarna lärde sig fortare än vad vi är vana vid och det blev snart bugg i bygdegården igen.
 Grundsteg och Cirkelbugg kom vi raskt igenom, och lade till både Buggsväng och Frivarv. Några av de där viktiga grundmomenten i buggen. Grundfigurer vi gärna lägger både före och efter en buggtur, speciellt så här i början. När man blir mera van, kan man rationalisera bort dem och få en mer fartfylld bugg. Fast det tar vi då...
 
 Glada buggare värmer i dubbel mening!
 
 Den första egentliga buggturen blir som vanligt "Karusell med omtag". En figur utan några speciella fallgropar. Det fungerade förstås fint för gänget och det blev bra fart på dansgolvet. 
 
      
 
      
 
 Eftersom det flöt på så bra med buggen så började vi att studera nästa buggtur lite grann. Här är det ytterligare en variant av "Karusellen" som skall tränas. Vi kommer att studera den varianten närmare nästa gång.
Som jag avslutningsvis nämnde har vi nu lagt ut en hel del pusselbitar, och nästa gång skall vi pussla samman dem till en liten serie av buggturer. Då skall det bli bugg på allvar, det är tanken...
 
Trevligt att ha ett både duktigt och trevligt buggäng på gång! 
 
Fortsättningsbugg!
 
 Man blev både glad och rörd, när deltagarna till Bugg Fortsättning äntrade golvet!
 
 Aldrig hade vi vågat hoppas på ett sådant uppsving på vårens fortsättningskurs i bugg! Så glada vi blev när golvet blev alldeles fullt av gäster!
 Höstens deltagare av buggare, som gått en lite specialdesignad bugg 2:a, återvände till oss. Så trevligt! Några nya deltagare dök åxå upp, som då har dansat i annan regi. Kul att Ni provar BUGG's!
 Sedan tillkom ett stort antal "gamla" dansare, som buggat med oss under flera år. Så trevligt att se Er igen! Det blev en härlig samling dansare som kom och buggade med oss i BUGG's igen!
Varmt Välkomna allesammans!
 
      
 
      
 
 Hur lägger man nu upp en sådan här kurs, med en så brokig skara dansare? Jo, vi tar avstamp i höstens buggkurs, och repeterar några av buggturerna som var på tapeten då. Å visst tror vi att Ni hade lite nytta av repetitionerna allihopa. För nog är det så att när man haft ett uppehåll på några år i buggandet, så faller några av varianterna i nån sorts glömska. Men en repetition friskar upp de hjärncellerna med bugg igen.  
 Men först tar vi några byten med uppvärmning, å det verkade att gillas...
 
 Suget efter att dansa bugg verkade att finnas!
 
 Först att repeteras var en variant på "Karusellen" som vi kallar "Hej-turen". Här varierar vi utgången, och lägger till det typiska "Hej". Pass bara på, det skall "Hejas" på rätt takt! En buggfigur som brukar att gillas, och är rätt unikt för oss i BUGG's! En buggtur vi provade på i höstas...
 
      
 
 
  En annan buggtur som har BUGG's signum är den vi kallar för "Låskolven". En figur som var ny för några av deltagarna, så den försökte vi att studera lite närmare. En kul variant som brukar fungera och gillas, när man tränat en smula. Men det gäller som sagt att killarna är snabba i handtagen, innan frivarvet av tjejen ges. Det var åxå en buggtur som vi testat lite grann under höstens bugg.
 
      
 
 Veijo var med och guidade damerna.
 
 En samlig av buggturer vi är speciellt förtjusta i, är med "Katapulten" som bas. Så kul att använda under uppvärmning och som mellanspel i buggandet, tycker jag. Basvarianten startade vi upp med, och lade till den med "Handstöt" åxå. Det fick bli dansträning på detta som inledning.
 En ganska vanlig variant på "Katapulten" är när vi håller kvar med båda händerna, och går minst fyra takter på detta vis. Denna går under namnet "Polisturen
 Där det finns en polis, finns det åxå en tjyv. Fast egentligen är det väl mera tvärtom. I vilket fall, så kryper killen lite tjyvaktigt under tjejens arm, och haffas därefter snabbt i polisturen igen. Här kallar vi det hela för "Tjyv och Polis". 
 Lägger man sedan in "Medisturen" i det hela, får man en både rask och kul variant i "Katapulten. En påpasslig fattning med höger-höger som bjuder in till mera katapult. Fart å fläkt i buggen ska de va!
 Sen lyckades vi nog röra om i era skallar när vi presenterade en ny variation på utgång ur just Polisturen, alldeles på slutklämmen. Lätt att bli ivrig av glädjeruset i buggandet. Vi ber om överseende och hoppas att få återkomma nästa söndag med "Kurragömma-turen"..  
 
 Så där härligt trångt på dansgolvet, under söndagens fortsättningskurs i bugg!
 
 Dock avslutade vi kvällen med några byten "Fri bugg". Här är tanken att spontaniteten skall flöda, och buggturer ur minnet skall glädja och överraska båda parter. Vi bjuder på musik, och Ni står för dansen...
 
      
 Per och Marie i fartfylld bugg!
 
 Vi tackade från djupet av vårt hjärta för Ert intresse för vårens buggkurs! Hoppas verkligen att Ni hade lika kul som oss på vårsäsongens första buggkväll hos BUGG's. Ser fram emot nästa söndag!
 
 Vi bjöd på några låtar ytterligare, för Er som vill träna och motionera lite extra. Givetvis ingår detta i Er kurs som lite bonus. Några tog tillfället i akt och dansade en stund med oss. Så trevligt så!
 
För övrigt säger vi stort Tack för en trevlig kurskväll,
och hoppas givetvis på återseende nästa söndag!
Hälsar BUGG's / Ulla & Arne
 
Och kan inte låta bli att säga: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" återigen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0