Kursfinal våren 2019

Ett stort Tack till våra Dansvänner!
💗  
 
I samband med finalkvällen räckte gänget över fina Tack-presenter som verkligen värmde. 
💗 💗 💗 
 
Bugg 1+ finalkväll.
 
     
 
 Under båda kurserna har vi övat på lite foxtrot som inledning. Även om buggen är vårt speciella ämne, så är det ju faktiskt så att halva tiden spelas musik passande till just foxtrot, om man går på lokal. Å det hoppas vi förstås att Ni provar på under sommaren. Sverige, sett från en utomhus dansbana en ljum sommarkväll, är en upplevelse att minnas. 
 Så därför vill vi att Ni får med Er några grundsteg i just fox.
 
 
 Frånsett uppvärmningen startade vi upp bugg-delen med lite repetition. Lite "Handbyte bak killens rygg" behövdes att finjustera en smula.En användbar buggtur, där killen skall vara lite extra förande.
 Buggturen "Pilbågen" i grundvariant tittade vi åxå på.
Nytt för gänget blev "Pilbåge med variation" där killen tar ett tag kring damens midja som inledning. En handstöt och avslut med ordinarie utgång, är figurens karaktär.
 
 Linda och Stefan i full bugg.
 
 "Katapulten" som grundfigur, komletterades med både "Stöt" och "Polisturen" En buggtur med många varianter att utöka sitt förråd buggturer med. En hel del träning på detta kompletterade vi med. Avslutning med lite snabbare toner för våra Bugg 1+, värmde under västen.
 
 Tapp på killar gjorde att "lärar'n" själv hoppade in.
 
       
 Stilig visning av några moment av "Pilbågen"!
 
 
       
 Vi Tackar det trevliga gänget på Bugg 1+ för visat intresse,
och hoppas Ni har haft en trevlig vårsäsong med BUGG's!
 
Fortsättning+ dansar sin finalkväll.
 
 Det blir som vanligt god fart när Fortsättning+ äntrar dansgolvet!
 
 Även här tar vi lite grann foxtrot som inledning på kvällen, innan kroppen blivit varm av bugg. Foxstegen framåt och bakåt fungerar som förväntat utan problem. Här manade vi till träning av "Högersvängen", enligt vårt tänk. Fler varianter finns förstås, men vi tycker denna variant passar bra till den sällskapsdans vi praktiserar. Inga problem här heller vad vi kunde se. Med detta som bas klarar ni Er fint på dansgolvet framgent.
 Vi hade gärna velat lagt med "Vänstersvängen" åxå, men tiden springer som oftast ikapp oss. Istället lade vi till en liten variant som vi hoppas kan ge lite knorr på fox'en. Taktdelen "3å" dubblerades och utfördes åt killens vänster sida. Efter detta börjar vi med en vanligt steg på takt 1 igen. Tja, lite fick Ni att fundera på i alla fall.
 
      
 
 Vi gjorde vår trilogi färdig med att komplettera den med "Vänsterlåset". De två inledande figurerna "Borren" och "Bommen" fick sedan bilda seriens inledning, och gänget fick som uppgift att lägga samman dem i rätt ordning. Ni har varit riktigt duktiga och därför blev resultatet riktigt bra!
 Som vi tidigare nämnt lägger vi inte ut stegschemat på bloggen, utan turerna lär vi bara, men gärna, ut på våra kurser.
 
      
Moment i både "Borren" och "Bommen", snyggt!
 
      
 
 Efter pausen hade vi stora planer nedtecknat som planering, men som oftast krymper verkligheten en smula. Dock hann vi med visning på figuren vi kallar "In-å-Ut turen" där killen startar som i "Handbyte bak killes rygg" , med höger/höger fattning.
Tjejen gör ett halvt vänstervarv under hans arm, och går bakom honom.
 Spegelvänt framsteg för tjejen, och byte av handfattning.
 Hon guidas bakom killen till vänster, med högervarv.
 Där fattar hon åter höger/höger å kliver fram.
 Figuren avslutas givetvis med det "Martinssonska varvet". Fattas bara!
 
      
 
 Lite snack kring företeelsen "Tjejdyk" där varianten "Lotusdyket" förevisades, och sedemera övades. Lite mera snack och jämförelse med "Kurragömma-turen" där dyket avslutar en "Polistur".
Punkt sattes på detta förvirrade läge, när Ulla erhöll 4 fel för vägran, när "Travoltadyket" skulle demonsteras. Tja kanske lika bra så, lite för vi väl spara om vi ses igen...
 
      
 
  Under denna kursdel har vi kanske klämt ut lite väl många buggturer för inlärning. Skulle det nu vara så att Ni inte vill, och orkar ta åt Er allihopa, är ingen skada skedd. Plocka ut de figurer som Ni gillar, och som passar Er, och sedan träna in dem. Antalet buggturer man har i sitt lager är inte avgörande, utan hur man genomför dem man har i sitt minne!
 
 
Som vi brukar säga: Med en buggsväng i rätt takt, å med ett leende, kommer men långt!
 
 Vi säger återigen stort Tack för visat intresse, det är det som betyder mest för eventuell fortsättning!
 
Men ser för den skull ingen anledning att pruta det minsta på:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0