Vi dansar mot våren!

Final i sikte!
 
 
 Vi samlas för mera dans!
 
 Glada dansare hos oss!
 
 Ja visst känns det att vi dansar mot vår. Kvällarna blir ljusare och vi styr mot danskurs i dagsljus nu för tiden. Mars månad och vi har allt det sköna med våren framför oss. En tid att njuta av, står för dörren!
 Vi hade lite av ett byte av laguppställning i söndags, för Bugg 1:an. Det är som vanligt förkylningstider och då blir det lite byte av deltagare under stundom. Inget att fästa sig vid, utom att det blir lite mer repriser i dansträningen. Så förra söndagens grund av foxtroten tog vi därför i repris. Som i varje dans kräver grundstegen och inlärning av aktuell rytm, sin tid att få in i minnet. Rytmen och grundstegen skall ju sitta lite av sig själv, innan man kan ta ut svängarna, om man säger.
 Därför tog vi detta i repris, vad gäller just foxtrot.
 
      
 
 Under uppehållet för några, hade en del av buggen fallit i glömska. Därför tog vi lite av vår ramsa i under lupp igen. Bra att ha den lite uppdaterad, när det blir dags för dans i skarpt läge till sommaren. Som variation lade vi til två varianter av "Pilbågen", som passar fint in i ramsan.
 
      
 
 Som lite nytt tog vi och började nysta ur samlingen av varianter från grundfiguren, "Katapulten".
Basturen har ju sin egenhet att killen skall vara lite offensiv, och kliva in i tjejens högerarm, under hans halva vänstervarv. Här skall således killen röra sig som både insteg och markering. Det är inte ovanligt att detta bereder lite problem för killarna, så här i början. Hittills har ju han kunnat föra sin dam med bara händerna, nu skall hela kropen med. Nåväl, vi tränar på. Det är ju därför vi är på kurs...
 
      
 
 När det blev dags för avslutande "Fri Bugg" hade ett gott antal Fortsättningskursare anlänt och gjorde oss sällskap. Ett trevlig och fartfyllt avslut på första kursdelen!
 
Fortsättning + löser av.

      
 
 Vi kör lite foxtrot även under denna kursdel. De allra flesta har ju dansat fox under lång tid, och är väl bekanta med foxens rytm och rörelse, det vet vi. Fast i den mån det finns några som inte haft tillfälle att träna på dansstilen, vill vi därför ge samtliga tillfälle att träna upp sin foxtrot. Framåt, bakåt, och vårt sätt att göra högersväng, tog vi och tränade på. 
 
      
 
 Dags för lite bugg igen. Några byten så att bugglederna mjuknade upp, till att börja med. Under detta fick gänget till uppgift att friska upp sina båda varianter av "Pilbågen". Vi skulle ju strax repetera förra gångens tredje variant av denna figur. 
 
      
 
 Denna tredje variant kallar vi "Pilbåge med högersväng". Killen gör sig beredd att fånga sin dam med vänsterhanden, och bjuda på avslutande högervarv. "Avig fattning" rätar vi därefter upp, eventuellt..
 
      
 
  För vi tog ju åxå ytterligare en variant av " Vänster katapult " som fick tillägget: "-med fång". Här glider killens vänsterhand upp å fångar tjejens vänsterarm/-hand i stället för ordinarie frivarv. Så högervarv för henne som avslut, och upprätning av "Avig fattning" om inte killen använder den till nåt annat. "Torpeden" till exempel... 
Så kombinerade vi samman dessa två, "Pilbåge med högersväng" med "Vänster katapult med fång" direkt efter varandra. Två gamla bekanta i lite ny kostym...
 
      
 
 Under de två senast kurskvällarna hade vi ju tränat på våra egna buggturer, som vi kallar "Borren" och "Bommen". Lite behov av extra träning dök upp, och vi studerade lite närmare. Lite skralt om tid blev det som vanligt, men några minuter med träning på den sista varianten i trilogin hann vi med.
 För figuren "Vänsterlåset" lägger vi som sista del av dessa tre buggturer, om man vill ta dem i serie. Nåväl, vi tar och tittar närmare på dem på söndag igen.
 
 
      
 
 Några minuter med "Fri bugg" fick naturligtvis avsluta även denna kursdel. Ett utmärkt tillfälle att testa på kvällens varianter i lite snabbare takt. Full fart på dansgolvet igen, en härlig syn!
 
 Liten stilstudie av "Bommen".
 
 Vi siktar således på kursfinal kommande söndag, den 10:e mars. Hela 9 kurstillfällen har vi då haft, och deltagandet har varit mycket gott, å så vitt vi kan se har Ni gillat danskvällarna. "Dans med hjärtat" som varit BUGG's ledord under hela tiden, tycker vi genomsyrat även denna kursomgång!
 
 Så Hjärtligt Välkomna till vår sista kurskväll för säsongen, och dansa med oss i BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å bryter självklart ingen tradition som avslut på detta blogginlägg heller, utan påstår:
 
"Ska de va bugg,ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0