Vi samlas till Final-dans!

 Avslutning för vårsäsongen 2019
 
 En hel del dansare samlades på lördagskvällen.
 
 Som Björn-Ove mycket riktgt påpekade, när han överräckte de fina presenten sista kurskvällen, så jubilerar vi faktiskt i år. Det var femton år sedan vi, lite trevande, började att lära ut bugg. Det var en liten skara ungdomar som då kom till oss för att dansa.
 Andra året blev lite av en rivstart, med ett större antal intresserade, och hela18 deltagare. Lite av en chock för oss med så mycket folk, och vi funderade om vi skulle fixa detta. Det gick dock alldeles utmärkt och vi kunde redan då avsluta säsongen med en gemensam Dansafton. Då som nu. För visst skulle vi ju ta en dans tillsammans! Då som nu!
 
      
  
      
 
     
 
      
 
      
 
 I många fall är det ju så att kurserna blir lite av "huvudnumret" under säsongerna. Ett allt mer och mer sammansvetsat gäng som som träffas och trivs tillsammans. Vi hör detta i ett allt högre sorl mellan danserna, allt efter som tiden går. Ett tecken att Ni trivs, så tolkar vi det hela.
 Nu är det ju meningen att kurserna skall leda fram till ett lite större kunnande i själva dansandet. Vi matar buggturer i ganska raskt tempo, särskilt i år måhända, å några tycker säkerligen det är svårt att ta åt sig allt. Nu är det förstås inte nödvändigt heller. Som vi brukar säga, "Ta till Dig de buggturer som passar just dig, och utveckla dem till Dina favoriter".
 
 
 
  Vi hoppas åxå att ökat kunnande i dans och bugg, skall locka till dans i lite mer "skarp läge" som vi brukar säga. Att ge sig ut på dans på lokal kan vara lite nervöst så här i början. Man skall våga att bjuda upp, kanske är osäker på sitt eget kunnande, och allt detta till nya människor och ny omgivning. Det är ju här som våra Dansaftnar spelar en viktig roll.
 
      
 
      
 
 En Dansafton kan väl ses som en förlängning av våra danskurser. Här skall vi bjuda upp, föra eller följa en danspartner till given musik. Blanda både foxtrot och bugg, och allt detta i ett ihållande tempo. Lättnaden är ju att både lokalen, och merparten av deltagarna, är kända sedan tidigare. Detta gör gott för självsäkerheten, och det blir lättare att ge sig ut i dansen. En utmärkt genomkörare inför kommande danssommar. 
 
      
 
 Så vårt tips är förstås att ta vara på de Dansaftnar som ordnas. Något som vi nog kan säga vara fallet under lördags kväll i Tveta Bygdegård. För ett gott antal av våra Dansvänner kom och dansade tillsammans, och som vi tyckte oss se, ha riktigt trevligt tillsammans! 
 
 Full fart på buggen.
 
 Som vanligt startade vi upp med en stunds samkväm innan dansen. Lite medhavd skaffning passade fint att ge extra energi till kvällens dans. Detta har vi brukat kalla för "Trivseltimme" och är vårt sätt att idka förfest på. Ingen skall behöva sitta hemma och värma upp i ensamhet. Nej det är ju trevligare att göra tillsamans!
 
 
 Vi hade lagt upp låtarna som, en låt passande till fox, och en till bugg. På så sätt blir det naturligt att byta danspartner efter två låtar, och väntetiden blir kortare för eventuella sittande dansare. Olika varianter på detta finns när man danar på annan ort.
 Lite moderat tempo på låtvalet under större delen av kvällen, tror vi passar bäst. Inte så kul att dansa en nära fox om skjortan eller blusen är fuktig sedan förra buggen. Avslutningsvis låter vi som brukligt tempot öka och vi dansar "bara bugg". Även detta ett lite upplägg vi haft under våra danser med BUGG's.
 
      
  
      
 
      
 
      
 
      
 
      
 
  Så vi kan nog säga att de allra flesta var riktigt varma, när sista tonen klingat ut. Å visst är det så det skall vara på en riktig Dansafton hos BUGG's!
 Vi säger Ett stort Tack för visat intresse till alla våra Dansvänner, och önskar Er alla en trevlig danssommar! Å kanske vi ses på någon dansloge under sommren, vem vet.
 
Hälsar BUGG's / Ulla & Arne
 
 Vad som händer i höst är inte spikat på något vis, med det är inte omöjligt att vi ses igen då. Om Ni nu vill dansa nå't mer med oss i BUGG's förstås, eller vad tycker Ni?
 
 I vilket fall som helst, ser vi inget alternativ på:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG'S!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0