Bugg i älgjaktstider.

Nybörjarbugg med med betoning på bugg!
 
 Riktigt bra fart på 1:ans deltagare!
 
 Denna femte kurskväll för våra Bugg 1:or inleddes med god fart från första takten. Som vanligt låter vi gänget få några låtar till att skaka liv i höst-stela ben, från några sköna tongångar. Tillfälle att säga hej till varandra förstås, varpå vi hälsar Er välkomna till BUGG's, denna femte kurskväll.
 
 
  
 
 Vi började att ge en återblick av förra gångens "Katapulter". Den första "Bas-varianten" ger ju tillfälle för killen att träna på sitt lite offensiva insteg i tjejens högra arm. Vi själva tycker att "Cirkelbuggen" är ett utmärkt grundsteg att träna figuren från. Allt efter som detta fungerar bättre, så kommer killarna att kunna använda buggturen från fler tillfällen under sin bugg. 
 Själv gillar jag den skarpt och använder den ofta i min bugg. Kanske just därför vi har byggt ett ganska rikt urval på utgångar, och varianter, av denna trevliga figur. I all hast räknar jag samman 6 st. varianter där "Katapulten" är huvudingrediens, och några till där den är ett moment i en längre kombination. Så att träna in sin basvariant av "Katapulten" kan vara en fördel hos oss i BUGG's.
 
 Här ser det ut som en "Katapult" är på G!
 
  Varianten fick sin fortsättning i träning av tillägget "Handstöt" där vi räknade fram att takt två var en passande takt att ge tjejen en skjuts för sitt extra varv i denna variation.
 Vi passade på att komplettera med "Polisturen" där killen håller kvar tjejen med båda händerna efter insteget i katapulten. Denna fattning håller vi kvar i åtminstone 4 takter, och släpper ut tjejen därefter. Själv inleder jag detta utsläpp på takt 1 och 2, och får det gemensamma baktsteget på takt 3. (Ja jag vet Ulla, jag ska inte räkna å tjata om takter...)
 Vi tog åxå å tjyvstartade med att testa på den figur som vi kallar "Handbyte bak killes rygg". En buggtur med ökad svårighetsgrad för nybörjare, vi vet. Men nu har vi lite extra tid att träna vidare på den åxå. Mer om detta längre ner i bloggen...
 Därmed säger vi ett varmt Tack för en trevlig kurskväll med våra duktiga Bugg 1:or igen!
 
Bugg Fortsättning blandar vilt!
 
 Bugg Fortsättning är åxå en trevlig tillställning!
 
  Liksom i föregående kursdel märker vi av att det är jakttider, och några dansare saknas. Så är det att arrangera buggkurser här i Värmland. Skog, jakt och natur är en skön del av vårt härliga län!
 Dock kunde vi ställa upp med ett gott antal danssugna deltagare till denna näst sista ordinarie kurskväll. Även här startar vi upp med uppvärmning för Er som kliver in från den lite kyliga hösten, i i vår dansvarma lokal.Några medryckande toner hoppas vi ger gott buggsug hos Er alla!
 
Så trevligt när tidigare dansare återvänder till BUGG's! 
 
 Vi går raskt på med båda varianterna av "Handbyten" igen för gänget, först ut är "Handbyte bak killes rygg" följt av "Handbyte bak tjejs rygg". Vi har ju föjt lite av temat höger/höger hands fattning, och den första figuren inleder med detta, och den andra avslutas med denna fattning. Därav träning på dessa figurer.
 Vi tog åxå en rask repris på förra gångens "In å Ut-tur" , en variation med höger/höger fattning, och med BUGG's signatur. Vi noterar tecknet att titta bakåt på tjejen för killarna, då detta är ett tecken på just denna variant! Senare på kursen skulle vi träna på en variant med samma insteg, men utan just blicken bakåt.
 
 Karlsten guidar tryggt i buggen!
 
 Å så fick det bli ett förtydligande av förra gångens genomgång av "Kompistur med detalj", som tyvärr blev lite rumphuggen av den lite velige Danslärar'n. Rättning mittåt, och vips så blev det ordning på torpet! Tja en liten fadäs blir ett gott minnesmärke det åxå!
 Lite rundsnack kring hur å varför, ebbade ut i en spontan genomgång av "Tjejdyk" i singelvariant, som inledning. Här noterades vikten av att "Visa tydligt" som killens markering av figuren.
 Fortsättning med "Kuragömmaturen", där ett tjejdyk ingår.
 * Inledning som Polistur, och därefter killens vändning åt högerpå takt 3 å 4.
 *Därpå bjuder killen tjejen på först korsvis vändning å höger, sedan åt vänster.
 *Så vänder killen åt höger, med bibehållen dubbel fattning, och bjuder tjejen på ett Tjejdyk.
Hoppas det kortfattade steg-schemat hjälper Er som tränar hemma.
 
En hel del kluriga variationer för gänget att träna på.
 
  Efter pausen fick en av de där lite längre buggturerna en genomgång. Varianten heter "Avig fattning med piruett" och innehåller flera moment. Även här följer vi vårt tema och startar upp med en höger / höger fattning. Helt lik ingång som "InåUt-turen" med skillnaden att killen inte tittar bakåt på sin tjej.Vi kör repris nästa söndag på buggturen. Kan eventuellt finnas behov...
 
 Glada buggare gillar vi!
 
 Trots att vi gav Er flera klurigheter att träna på, verkade gänget på Bugg Fortsättning gilla läget. Idel glada miner hela kvällen, och några extra låtar orkade några av Er åxå med. Bara att lägga till en trevlig kväll hos BUGG's igen. Det gillar vi!
 Sedan vill vi åxå meddela att vi bokat två extra söndagskvällar, och förlänger kursen med detta. Självlart hoppas vi att Ni gillar detta, och fortsätter att dansa med oss även söndag 27/10 och 3/11.
 Samma tid och upplägg som tidigare. Å varmt Välkomna är Ni förstås!
 
Ett stort Tack för en trevlig kurskväll igen, säger vi till Er alla! BUGG's / Ulla å Arne
 
Å missar förstås inte tillfället att påminna att: 
" Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
Om nu någon skulle ha missat detta....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0