Sista ordinarie kursdelen till ända!

 Bugg 1:an buggar klart!
 
     
 
 Det var ett litet tapp på deltagare till sista kurskvällen i söndags. Förkylningstider kan hända. I vilket fall som helst, samlades en skara buggare och tog sig an finalkvällens uppgifter.
 Denna sista kväll siktade vi in oss på att komplettera med "Handbyte bakom tjejs rygg" Förra söndagen hade vi ju tagit oss an "Handbyte bakom killes rygg", vilken är en lite krångligare buggtur. Så två kurskvällar för den, är aldrig fel. Handbyte bak killes rygg kan stegsättas som nedan:
 
Handbyte bak killens rygg.
 *Killen bjuder tjejen på halva vänstervarvet, under hans arm på takt 1, och kliver själv fram.
 *Nu kliver tjejen med vänster åt vänster, å killen med höger åt höger, å byter fattning till vänster/höger, bakom sin egen rygg.
 *Killen guidar tydligt tjejen fram, på hennes höger fot på takt 3, å kliver själv lätt bak med sin vänster fot.
 *Nu guidar han henne i ett högervarv, och följer själv med framåt.
 *En "avig fattning" uppstår, som killen guidar ur med ett vänstervarv för tjejen.
 
     
Johan var en av killarna som buggat tidigare, och gav värdefull hjälp! 
 
Förra söndagens buggtur "Handbyte bak tjejens rygg" kan stegsättas något så här:
*Vi inleder givetvis vår tur med "Grundsteget". 
 *Båda går sedan samman på takt 1, å killen gör sin markering mot hennes högra axel med vänster höger fattning. 
 *Båda kliver som i grundsteget något bakåt, på 2-3-4
 *Damen börjar sin passering av killen på takt 1, där killen kliver fram å börjar sitt handbyte bakom hennes rygg, med hans vänsterhand till hans högerhand. Tjejen stöder mot hans axel.
 *Under hennes första högervarv håller killen sin höger/ höger fattning lågt.
 *Å under hennes andra varv, höjer han fattningen över hennes huvud. 
 *Notera åxå att hennes vandring skall ske i dansriktningen!
 
 Hoppas texten hjälper Er som vill träna lite extra hemma på dessa buggturer. Lycka till!
 
      
 Josefin buggar här med både Johan och Stefan.
 
 Till Er deltagare som avslutar kvällen här säger vi tack för trevlig Bugg 1:a! Som vi avslutningsvis talade om, så erbjuder vi två stycken extra kurskvällar med start nästa söndag. Samma tid som tidigare, kl 17.00, så spelar vi upp till Bugg 1+ för intresserade deltagare. Välkomna!
 
Bugg Fortsättning, med fullt deltagande!
 
 Här tränar vi på "In å Ut-turen".
 
 För några av oss hade det varit en riktig danshelg. Några av oss gästade Svanskogs Folketshus på lördagskvällen, och dansade till Holidays Orkester. En riktigt trevlig kväll med mycket dans till bra musik. För oss var bandets sångare en ny bekantskap, och gav ett utmärkt intryck på oss. Kul att det ordnas dans till levande orkester i omgivningen, något som vi ska utnyttja bättre.
 
     
 Roger gästade oss igen, och bjöd damerna på glad bugg.
 
 Vi hade ju följt lite av en röd tråd de sista kurskvällarna, och studerat buggturer med höger / höger fattning. Givetvis fick de båda "Handbytena" sin genomgång, och "In å Ut-turen" likaså.
 "Kompistur i basvariant", med sin promenad, är en gamal variant hos BUGG's. Till i år så har vi kompletterat den med en "Detalj" med sina sidbyten, och den slutliga vändningen av tjejen, innan vi avslutar med en tvåhands utgång.
En hel del nya buggturer blir lite av dagsländor och glöms snart bort, men här tror jag att vi hitta en ny favorit i alla fall. Själv har jag börjat använda den allt oftare. Hoppas Ni håller med!
 
      
 
 Den gamla figuren "Tjejdyk" är en basvariant, som vi tog i repris. Turen finns även som dubbel variant, då kallad "Travolta-dyket" hos oss. En ytterligare variation är ju "Lotusdyket" där dyket är en avslutande del. Kommer NI ihåg?
 I denna kursdel tränade vi på "Kuragömma-turen" där dyket kommer in som sista moment. Ingång som "Polisturen", drar Ni säkert Er till minnes. Variant som med fördel buggas till lite lägre takt, som inledande träning. Även denna använder jag alltmer, speciellt med, som sagt, lägre tempo på på musiken. 
 
 Stefan och Monika buggade glatt med oss på söndagen.
 
 Vi kan konstatera att Bugg Fortsättning har varit en trevlig kursdel, och verkar varit uppskattad av dansarna. Väldigt trevligt med alla tidigare dansare som återvänder till BUGG's! Säkerligen kan Ni de flesta av buggturerna lika bra som vi, tja ibland bättre, då goda råd hjälper oss vidare i kursandet.
Huvudsaken är ju ändå att vi träffs och låter dansen vara den gemensamma nämnaren. 
 
 Är det månne en "Kråka höger" som är på gång?
 
 Så denna avslutande kväll, på ordinarie kursdel, kan summeras som en trevlig kväll igen. Några extra låtar i gott tempo fick t-shirten att fuktig över ryggen. Ja visst är dans, och speciellt då bugg, en utmärkt motionsform. Nytta med glädje, är här en talade sanning!
 
       
 
  Samtidigt som vi sätter punkt för Bugg 1 och Bugg Fortsättnings sista kurskväll, så bjuder vi i samma stund in till fortsättning på båda kursdelarna.
Bugg 1 låter vi bli Bugg 1+ och Bugg Fortsättning kallar vi Bugg Fortsättning +.
 
 Därför hälsar vi Er Alla Välkomna till mera dans nästa söndag igen! Allt enligt:
 
Bugg 1+                      kl. 17.00
Bugg Fortsättning +    kl. 18.30
Tveta Bygdegård
Pris 50:- per kurskväll.
Varmt Välkomna till BUGG's igen!
 
Hälsar BUGG's / Ulla & Arne
 
Fortsättningsvis, helt utan avbrott, påstår vi förstås alltjämt:
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0