Trevlig extrabugg!

Återsamling till bonuskvällar.
 
 Gänget fick bugga "Handbyten" i repris.
 
 Sista ordinarie kurskvällen saknade vi några deltagare. De buggturer som avhandlades under dessa sista två kurskvällar, hör till de viktigare att ha med sig i bagaget, "Handbyte bak tjej" är den ena och "Handbyte bak kille" är den andra, av de turer vi benämner som bas-turer. Därför fick båda varianterna stå som huvudnummer i repris denna kväll. Speciellt handbytet bak killen kräver både timeing och kordination av killen, han ska ju inte bara guida tjejen, utan även flytta sig själv i ett givet mönster. Därför gav vi en hel del extra tid åt dessa två moment.
 
       
 
 Under kurskvällarna matar vi på med figurernas rörelsemönster, och försöker åxå ge de små tipsen som gör att buggturerna flyter på som bäst. Mycket att ta in, och skallen blir snart fylld med dessa anvisningar. För Er som hänger med på båda kursdelarna, blir detta allt mer tydligt, vi förstår! 
 
 
Nybörjardelen växte alltmer under kursens gång.
 
 Ett råd kan därför vara att passa på med lite träning så fort som tillfälle erbjuds i omgivningen. Tyvärr är det ganska ont om dansarrangemang i vår närhet. Därför grunnar vi själva på om det skulle vara uppskattat med någon extra danskväll, utan någon uttalad kursverksamhet då. Självklart skulle vi hjälpa till med råd om det skulle behövas. Vore trevligt med Ert tycke i frågan. Gärna som kommentar...
 
Bugg Fortsättning + drog gott om deltagare!
 
       
 
 Föregående kursdel och Bugg Fortsättnings uppvärmning växte ihop på ett gemytligt vis. Fortsättningens deltagare hoppade tidigt med i ringen, och gav värdefullt stöd åt Bugg 1+ gänget. Att dansa med mer erfarna dansare ger den bästa träningen!
 
 
 
 Själva hade vi studerat egna dansfilmer under veckan, och justerade nu vissa av våra tidigare demonstrerade buggturer. Säsongens buggturer är tämligen nya, och har kanske inte fått sin slutgiltiga finish än. Vi tränar själva än och hittar alternativa variationer som gör figurerna mer unika och naturliga. 
 
      
 
  Den figur vi kallar "Kuragömma-turen" fick en justerad utgång, vilket ovan fina bilder på Stefan och Annica, ger bevis på. Till vänster den just kvarhållningen av tjejens hand vid utgången, under 4 takter, vi noterade i söndags. Till höger har vi tjejens dyk i slutskedet. Vi tackar för utmärkt demonstration!
 
      
 
 Efter pausen tog vi upp några buggturer, som vi förstår att en del av Er inte kommit i kontakt med än. För inte så länge sedan dök en trilogi av buggturer upp, som vi kallar "Borren" , "Bommen" och "Vänsterlåset" . Tre figurer som har BUGG's signatur. 
 Denna kvällen tog vi upp de två inledande figurerna, och gav sista delen av kursen tillfälle till träning av dessa två. 

      
 
 Det blev en full kurskväll igen, även om vi grunnat lite på innehållet innan vi tog oss till Tveta bygdegård i söndags. Som vanligt kan vi summera det hela till en mycket trevlig kurskväll igen, och hoppas förstås att Ni håller med!
 Vi hälsar samtidigt Välkomna till nästa söndag igen då vi kursar för sista gången i år. Samma tid och plats som under hela hösten!
 
Ett stort Tack till Er alla deltagare, hälsar BUGG's / Ulla & Arne! 
 
 Och tvekar givetvis inte att stolt deklarera:
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!
Är det någon bugg ikväll 3/11 i Tveta?
Hälsn Bengt

Svar: Hej Bengt! Ja, det var andra kvällen av två extrakvällar...Men du har en chans till att få dansa med BUGG's denna höst.
Nämligen nu till söndag den 10 november!
Då kör vi en typ Motionsdans/Träningsdans, ingen kurs alltså. (fox och bugg)
Välkommen klockan 18.00 i Tveta bygdegård!
BUGG's

2019-11-03 @ 16:45:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0