BUGG's kurser går vidare!

 Bugg 1:an ångar på!
 
 Riktigt trångt under nybörjarkursen.
 
 Bugg 1:an blev riktigt fulltalig i söndags. Det är inte alltid lätt att passa in varje kväll, det är självklart. Men i söndags var det nog mangrann uppslutning, och någon ny deltagare dessutom. Jättetrevligt tycker vi, och säkerligen hela buggänget åxå!
 Vi ska givetvis poängtera att det inte är helt lätt att hoppa med när kurserna har hunnit med ett par kvällar tidigare, men kämpa på i Er egen takt och lägg fokus på grunderna. Känn rytmen och få fötterna att trampa i takt, det är själva grunden i buggen.
 I mitt sätt att se på detta i att lära sig en ny dans, är just detta om hitta dansens rytm viktigast. När detta är gjort å grundrytmen, och dess grundsteg, sitter i ryggmärgen, så är nya rörelsemönster lättare att hitta. "Bara" träning som gäller, så lägger vi till alltfler buggturer till samlingen. 
 
 Grundträning i söndags.
 
 Vi hade ju under de två första kurskvällarna tränat på ett antal moment i buggen. Lite lösryckta kan det säkerligen kännas, men varje moment har sina fallgropar som vi helst vill kringå i ett tidigt skede. Därför kommer vi i lägen där handfattningar, höger / höger alternativt tvåhandsfattning, får improviseras en smula mellan dessa övade moment till buggturer.
 Nu till tredje kurskvällen var det dags att bringa lite ordning i det hela och vi pusslade samman momenten till en liten serie av buggturer, vi tycker passar ihop. Detta vill vi särskilt poängtera att vårt sätt att lägga samman buggturerna är inte något absolut sätt att dansa bugg! När killarna blir lite säkrare på sin bugg, är det ju just detta som är tjusningen i buggen att improvisera sin dans och bjuda damerna på just sin version av bugg!
 
Dansglädje i Tveta
 
 Så denna ramsa med buggturer fick bli träningen för gänget efter pausen. Mot slutet lade vi in en ytterligare buggtur i vår ramsa. Denna går under namnet "Katapulten", här i basvariant.   Utgångsläget är en höger/höger fattning,
 Killen går lite offensivt in tjejens högerarm på takt 1-2. Tjejen går stegen runt killen.
 Båda kliver baksteg och stöter vänster/ vänster hand ihop.
 På 4:e takten guidar killen henne ett vänster frivarv.
 Fattar åter en höger/höger fattning. 
 I vilket fall blev det full fart på buggen för hela gänget under de sista minuterna. Riktigt trevligt att se Er alla ha så kul med Er bugg! Vi hoppas givetvis på glatt återseende nästa söndag igen!
 
 Fartfylld bugg enligt "Ramsan" under sista minuterna.
 
 
Bugg-Fortsättning, är en kul tillställning!
 
 
 Bugg-fortsättning hade åxå fullt deltagande. Några hade missat förra gången, så vi körde lite repris av andra kurskvällen. Även här stod "Katapulten" i centrum, med varianterna som. -bas, -stöt, -polis, samt -medisvarianten.
 Här dök en ny variant upp som vi snabbt kallade "Ullas Detalj".  Ingång som "Kompistur" med sidbyte och tjejens fria sidbyte till killens högra sida. Utgång i stil med "Rallyturen" tyckte vi passade ihop. Gemensamt tränade vi på detta.
 Efter pausen tränade vi på förra gångens "Fattning bak rygg" som dök upp som ny variant förra söndagen. Ny för en del av Er, så när vi kombinerade samman hela kvällens buggturer i en liten ramsa blev det nog mycket att hålla reda på. Eller...
 
Fri bugg som avslut!
 
  Som sig bör låter vi gänget dansa bugg efter eget minne de sista minuterna. Lite snabbare tempo måhända, fast det verkar ingen ha något emot, snarare tvärtom! 
Vi tackar för entusiastiskt deltagande, och hoppas Ni haft kul under kvällen hos BUGG's!
 
BUGG's är Er leverantör av traditionell Fox och Bugg!
Eller som vi gärna säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
Hälsar Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0