Jo då, det blev BUGG's dags igen!

Höst-tider är bugg-tider
 
 Ett glatt gäng slöt upp till vår nybörjarbugg.
 
 Ja, sanningen att säga så startade vi upp höstens buggande redan förra helgen, och en hel del intresserade tog sig en tur till Bygdegården i Tveta redan då. Nu har vi ju inte annonserat i lokalpressen något, utan "bara" gått ut på fb på några sidor. Samt självklart på BUGG's-bloggen åxå, en sida som är öppen för alla internet användare. 
 Men några buggintresserade dök ändå som sagt upp, sedan tillkom några ytterligare denna andra kurskväll. Varmt Välkomna till BUGG's är Ni allesammans!
 
Några av våra tidigare buggare stöder upp kursen. 
 
 Som alltid på våra nybörjarkurser i bugg inleder vi med takt och grundsteg. Inget snedsteg från detta togs denna gången heller. Vi tror det är viktigt att få med sig grunden i dansen, och sen bygger vi vidare från detta. Ett stort tack till Er som buggat tidigare, och hjälper till att få dansen att fungera lite lättare för våra nya deltagare!
 
Fortsättning och Repetition i andra akten.
 
 Flera av vårens deltagare återkom till BUGG's i höst.
 
 För ordningens skull inleder vi fortsättningskursen med några av bas-figurerna. Vi hoppas det känns skönt att mjuka upp dans-lederna med lite bekanta svängar. Fast även dessa grundfigurer har sina små variationer, och vi förskte gå igenom några av dem. Av ren slentrian blir det ofta bara de vanligaste varianterna som används, så visst kan det vara bra att botanisera bland de lite mer ovanliga åxå.
 
 Mestadels "gamla" dansvänner, men några nya dök åxå upp, trevligt säger vi!
 
 Själv är jag lite insnöad på den buggfigur vi kallar "Katapulten". En, tycker jag, mycket användbar tur som går att variera på flera sätt. Basvarianterna är utmärkta att inleda sitt buggande med å värma upp till. Sedan är "Medisturen" ett utmärkt sätt att få lite ökat skjuts i sin bugg med, speciellt om man följer upp med t. ex. "Låskolven". En buggtur som förresten har BUGG's signum, och är både min och flera andras favorit. En variant som passade utmärkt att träna lite extra på, då vi lade den i serie med ovan nämnda figurer.
 
 Lite klurigheter kunde vi åxå bjuda på.
 
 Redan förra gången hade vi presenterat en ny variant, som fick namnet "Kompistur med sidbyte". Även denna lade vi i kombination med en av Katapulterna som kallas "Polisturen" Ingen revolutionerande buggtur i sig, men en variant som kan vara kul att förnya sig med.
 En figur som däremot var ny för oss,var den som helt enkelt kallades "Fattning bakom rygg". Del av figuren kommer från nätet, och som vi sedan byggt om och till för att passa vår bugg. Vi tränar vidare nästa söndag igen, och hoppas den kan passa någon av Er alla. Vi brukar ju säga att alla buggturer kan inte passa alla, utan hoppas Ni kan plocka ut de som passar Er och kanske kan bli en av Era favoriter.
 
 Trevligt att se Er alla igen,
å hoppas Ni ska trivas med BUGG's!
 
 Som vanligt avslutade vi kvällen med några extra låtar för att öka pulsen en smula. Kul att det blir dans i höst igen, tycker vi! Vi hoppas självklart att Ni åxå ser fram emot några kvällar att få dansa tillsammans igen under hösten!
 
På återseende nästa söndag igen,
Bugg 1/ Nybörjare kl.17.00
Bugg fortsättning / Repetition kl.18.30
 
"Trivs med traditionell Bugg & Fox hos BUGG's!"
 
Vilket helt naturligt leder oss in på:
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0