Bugg på gång igen!

Bygdegårdsbugg med BUGG's!
 
 Startbild från söndagens Bugg 1:a.
 
 Med Tveta Bygdegård som träffpunkt kunde vi återigen samlas för att dansa tillsammans. Upplägget är som tidigare med en Bugg 1.a som inledning, och en fortsättningskurs i Bugg som andra akt för kvällen. Om det var Wasaloppet som satt i benen får vara osagt, men ett litet tapp hade vi på första delen, denna andra kurskväll. Dock tar i nya tag och siktar på fullt manskap till söndagens Bugg 1:a.
 
      
 Grabbarna stöttar upp under kursandet.
 
      
 Nya dansare guidar vi i buggens "hemligheter".
 
      
 Vi plockar spridda bugg-moment att träna in som inledning.
 
 Motionsdans i Bygdegård, eller för den delen i Folkets Hus, är en mycket trivsam aktivitet, tycker vi. Här i Tveta har vi ju nöjet att arrangera det hela, styra upplägget och välja vår typ av musik. Detta har vi nu pysslat med i dryga 15 år nu, och tycker fortfarande det är kul. Måhända har vi taggat ner en smula på kringarrangemang, men glädjen i kursandet hoppas vi ska vara kvar. Det får ju våra deltagare avgöra förstås. Av alla glada deltagare verkar det vara så i alla fall!
 
 Karlsten kommer och hjälper till under kursen. 
 
 Själva väljer vi med fördel att ta oss en tur till någon annan Motionsdans i grannskapet, när tillfälle tillstår. En av platserna vi då väljer är Bygdegården i Lian, strax utanför Årjäng. Här har man valt måndagar som tidpunkt och det verkar passa deltagarna.
 Då kommer ett 20-tal dansare och dansar mestadels bugg, och en å annan foxtrot. Blandad dansmusik spelas upp, och gänget dansar så skjortan blir varm. Kaffe i pausen, och inte sällan bjuds något hembakt till detta. En stund att sitta ner å prata dans eller nåt annat som är på tapeten. Så en tur till Lian kan rekomenderas!
 
 Veijo bjuder på säker hand.
 
 Ett par gånger har vi åxå rest upp till Arvika och "Korpralen" där ett glatt gäng sluter upp på torsdagskvällarna för att dansa ett par timmar. En fin lokal i själva sta`n, där vi skjuver undan några bord så att svängrum ordnas. Även här fixar några eldsjälar musik att bugga loss till. Motion på det trevligaste vis tycker vi. Även här tar man en pause i dansandet och rullar fram ett bord med kaffe och dopp. Lite snack om vad som tilldragit sig haver, och planer kring dans i närtid förstås.
 Lite långt att åka, javisst, men en kväll som ger åtminstone oss, en god portion trevliga dansminnen som lättsamt bagage. Utöver trevlig motion förstås...
 
 När delmomenten sitter lägger vi samman allt till en "ramsa".
 
 När nu kvällarna blir längre och varmare så siktar vi även på att styra kosan till det trevliga dansgänget i Ödeborg. visserligen lite längre resa, men vi tar det hela som en utflykt med dans.
 Här dansar man i en kombinerad ute-dansbana med cafeteria sammanbyggt. Även här bjuder entusiaster på streamad musik, kringboende sluter upp och umgås med dans som gemensam nämnare. Även här är trivselfaktorn på topp.
 Självlart görs avbrott i det hela och här bjuds det på kaffe med macka till sugna dansgäster. En pratstund och man blir informerad vad som sig tilldragit sig i bygden. En torr T-shirt på det, å så dansar vi vidare en stund till. Är det sedan en fin vårkväll, blir ju resan bara en uplevelse det...
 
Bugg Fortsättning, med gott deltagande!
 
 Vår Bugg Fortsättning har en skön samling buggare!
 
 Flera av deltagarna i vår fortsättninskurs har dansat med oss i flera år vid det här laget. Många av våra buggturer är bekanta för de allra flesta, och får mest en prägel av repetition. Dock kan det komma väl till pass då buggturer är lite av en färskvara. Är man inte ute å dansar är det lätt att några moment faller i glömska. Så vi botaniserar med fördel bland våra varianter.
 
      
 Roger och Stefan guidar damerna så gärna.
 
 Förra söndagens " Handbyte bak kille" och "In å Ut-turen" fick en snabb repris. Två basvarianter som bara ska finnas med. Vi kör en snabb repris på dem.  
 
      
 Till höger ser vi sekvens av " Jo-Jon"
 
 Lite tydligare blev vi när vi demonstrerade vår "Låskolv". Här är bra om tveksamheter undanröjs. För nästa söndag kommer förmodligen en ny variation på figurens ingångsdel. Går det att klura till det så gör vi det förstås!
 
 En härlig fart på kvällens buggkurs!
 
 "Kramturen" är en gammal favorit! Inte en av de mest använda figurerna, vilket kan vara lite synd. Turen är speciell men riktigt kul lägga till under buggandet. Dessutom verkar den ganska ovanlig utanför vår byggd, vilket är extra kul! Vi repeterar den givetvis.
 
 
 
 Den figur som går under namnet "Jo-Jo`n" tog vi åxå upp under kursen. Turen presenterades just i Tveta Bygdegård för flera år sedan. Lite speciell och inte så ofta använd tror vi, så därför passade en repetition utmärkt. Lite klurande här åxå,då denna tur innehåller ett gemensamt halvt högervarv för paret, som kräver sin uppmärksamhet.
 
 Buggkurs när den är som bäst, tycker vi.
 
 En figur som är ny för oss åxå var kvällens "nyhet" som fick namnet "Halvmånen". Namnet skall påminna om det halva varvet som paret gör gemensamt. Förmodligen kommer en liten justering och några steg som tillägg på söndag. Ny figur för oss åxå, som sagt. 
 
 
 Figur på väg i "Lås".
 
 Lite snabbare tongångar fick avsluta en trevlig kurskväll!
 
 Inte så mycket att tillägga egentligen. Vi kan med gott samvete kalla kvällen lyckad, och tror att Ni håller med. Hoppas att Ni siktar på fortsättning på söndag igen, för det gör vi!
 
Ser för övrigt ingen anledning att frångå en sanningsfylld vana hos oss, och säga:
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0