BUGG's ordnar Repetition och Motion igen!

 En trevlig buggkväll i höstmörkret
 
 Repetition och Motion i Tveta Bygdegård.
 
 Med några få söndagars uppehåll, så träffs några buggare från BUGG's danskurser under söndagskvällarna i höst. Alltför lång tids uppehåll gör att vi alla glömmer några buggturer. Det är därför vi kickade igång höstens verksamhet. En repetitionsomgång i all enkelhet, där vi försöker att friska upp buggminnet. Därför väljer vi ut några intressanta buggturer och tränar på dem under söndagskvällarna.
 
       
 
 Vi startade kvällen med att ta repris på förra söndagens "V-katapult med högervarv" och kombinerade den med vår "Hejtur"  En riktigt trevlig kombination tycker vi och det var därför vi noterade den lite extra. Ett stegschema finns lite tidigare i bloggen.
 
       
 
 En buggtur som är ganska ny hos oss är "Låskolven", som dök upp något år före pandemin. Den inleder med ett vänstervarv för tjejen in till ett lås, som kräver ett par gångers träning innan det momentet sitter bra. Några raska guidningar från killen innan tjejen gör sitt halva vänstervarv och killen lägger sin hand på hennes högeraxel. Valfritt antal länge som vi säger, men fyra takter passar bra innan killen skjutsar tjejen runt i ett fritt högervarv. Ett fritt vänstervarv innan höger-höger fattning åter tas och figuren är klar. Inget stegschema här, men intresserade är välkomna till våra buggkvällar.
 
 Lena och Veijo 
 
 Nu var det dags för kombination. Vi lägger den variant av "Katapulten" som benämns "Medisturen" och tar en rask höger-höger fattning mitt i turen. Här går vi direkt över i nyss tränade "Låskolven" och får en fin och rask kombination. En variant som jag själv gillar och använder då tillfälle erbjuds. Hoppas Ni åxå gillar denna variant.
 
Jättekul när unga dansintresserade kommer till oss! 
 
       
 Inge och Ote i motionstagen under söndagskvällen.
 
 En buggtur som hängt med under många år och som de flesta är väl bekanta med, är ju "Pilbågen" i grundvariant. Här fick jag erkänna att jag under stundom fuskar med en smula, och utelämnar killens vänstervarv efter han "armbågat" iväg sin dam. Inget att ta efter grabbar, utan snurra ni ert vänstervarv!
 Den andra varianten av figuren är ju den där killen går in och tar ett midjetag med sin högerhand. En obligatorisk vänster-höger handtouch följer, eller två om killen så vill, innan han kopplar ur midjetaget. Här hoppas vi att tjejen bibehållit sitt tag om killens höger armbåge och får sin skjuts i vänstervarv som vanligt. Å killen åxå i vänstervarv förstås. En variant av "Pilbågen" som inte verkar så vanlig utanför vårt område, därför kul att ha den i sitt lager.
 
 Lena "Faller" med Veijo.
 
 En variant av våra buggturer, som kanske hamnar i den lite skojsigare samlingen buggturer" är den vi kallar för "Fallet". Vi sorterar den i samlingen under "Pilbågen" eftersom tjejen även här fattar tag i killens armbåge, likt i de mer vanliga varianterna av pilbågen. Utgång som i de övriga figurerna.
 En höger-höger fattning är utgångsläget.Killen guidar tjejen i vänster buggsväng, lägger därefter hennes högerhand kring killens nacke, och låter tjejen "falla" önskat långt och länge. Ovanstående bild är en fantastiskt bra bild på denna buggtur. Tack till Lena ochVeijo!!
 
 Avslutning med Motionsbugg till trevlig buggmusik. Tror att alla kände att man fått sig en rejäl dos med bugg när klockan blev 20. Själv kände jag detta i både fötter och ben, å en fuktig t-shirt på det.
Jo men det är ju så det skall vara då BUGG's hållit hov, eller som vi säger:
 
Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0